Jälleen on saatu uutta näyttöä siitä, että suklaasta on iloa paitsi mielelle myös terveydelle. European Heart Journalissa julkaistu lähes 20 000 hengen tutkimus vahvistaa että suklaan syöminen näyttää laskevan sydän- ja verisuonitautien riskejä.
Myönteinen vaikutus johtuu tutkijoiden mukaan kaakaon flavanoleista.
Tutkimuksessa oli mukana 35–65-vuotiaita saksalaisia, joita seurattiin vähintään kymmenen vuoden ajan. Niillä, jotka söivät eniten suklaata, noin 7,5 grammaa päivässä, oli alhaisempi verenpaine ja 39 prosenttia pienempi sydän- ja verisuonitautien riski kuin niillä, jotka söivät suklaata vähiten, eli noin 1,7 grammaa päivässä.
Tutkijoiden mukaan maltillinen suklaan syönti voi, mikäli tutkimusnäyttöä saadaan lisää, olla hyödyllinen lisä korkean verenpaineen torjunnassa. Potilaiden tulee kuitenkin muistaa, että suklaa sisältää huomattavan paljon kaloreita.
Tutkimuksesta kertoi Mediuutiset.
(MTV3)