Mainos

Stylistin koti

Minna Jones asuu nelihenkisen perheensä kanssa vuonna 1959 rakennetussa rivitalossa Helsingin Lauttasaaressa. Avara ja valoisa olohuone on kalustettu harkiten, turhaa tavaraa välttäen.

Mies van der Rohen suunnittelema eleettömän tyylikäs Barcelona- tuoli on kaunis katsella ja siinä on mukava istua. Kattovalaisimena on Verner Pantonen helmiäisestä tehty klassikko. Taulut on ripustettu yhdeksi kiinteäksi ryhmäksi ja taiteilijoiden tekemien töiden keskeltä löytyy myös pikku Fridan tekemä maalaus.

Ruokapöydän ympärillä on Bertoian lankatuolit, jotka on ostettu kirpputoreilta ja kunnostettu hiekkapuhaltamalla ja maalamalla ne uudelleen. Myös ruokapöytä on vanha ja varsinainen aarre on sen yläpuolella oleva Johansson-Papen Stockmannille suunnittelema valaisin. Harmonisen ryhmän taustana on aikakuteen hauskasti sopiva koivunrunkoja kuvaava tapetti

Keittiön ihanat yksityiskohdat

Takassa loimuaa usein tuli, vaikka nyt siellä poltetaan kynttilöitä. Valkeasta voi nauttia Bertoian timantti- tuolilla istuen. Palisanteria oleva vanha senkki on samaa aikakautta kuin kotikin. Seinällä on cd-teline, mutta myös iki-ihanat vinyylit soivat tässä kodissa. Minnalle rakkaat veistokset ovat suurimmaksi osaksi tulleet lahjoina Minnan vanhemmilta.

Keittiö on pieni mutta tehokas. Vanha emalikulho on ihana pieni yksityiskohta, samoin kuin Yki Nummen Lokki- valaisin.

Fridan huone löytyy yläkerrasta. Wsoy:n Muumijuliste on päässyt kehyksiin. Vanhan kirjahyllyn muodot hurmaavat ja naulakoksi Frida on saanut Eamsin klassikon.

Vincentin pikkuisen huoneen seinällä on iloinen Babar juliste. Piirustukset tehdään aallon pöydän ääressä ja parhaat Morris Minin mallit voidaan bongata lakanasta.

Vanhempien makuuhuone noudattaa koko kodissa vallitsevaa selkeää linjaa. Kotitoimisto mahtuu kirjahyllyyn ja työpuhelut hoidetaan Ericssonin Kobralla.

Tänä päivänä, kun ihmiset valittavat säilytystilan puutetta ja kaikki nurkat notkuvat tavaraa, on virkistävää käydä lapsiperheen kodissa jossa vallitsee raikkaan 50- ja 60- luvuille tyypillinen ilmava tunnelma, jossa on tilaa ajatuksille ja energia kulkee vapaasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.