Mainos

Stubb: Venäläiset tyhjentävät kyliä

Venäjän vetäytyminen Georgiasta on jatkunut päivän aikana. Maa on ilmoittanut aloittaneensa joukkojen vähentämisen, ja sotilaita kerrotaan poistuneen muun muassa Gorin kaupungista.

Venäläiset eivät ole kuitenkaan alkaneet purkaa tarkastusasemiaan Gorin ympäristöstä, ja silminnäkijöiden mukaan vetäytyminen tapahtuu yhä erittäin hitaasti. Samansuuntaisen arvion esitti ulkoministeri Alexander Stubb, joka saapui puoliltapäivin alueelle mukanaan kaksi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin sotilastarkkailijaa.

- Ruoka ja muu apu menee nyt perille, se on hyvä uutinen. Mutta huono uutinen on se, että venäläiset tyhjentävät kyliä ja ajavat vanhukset kaupunkiin, Stubb kertoi uutistoimisto AP:lle Gorissa.

Ulkoministerin mukaan humanitaarinen apu pääsee kulkemaan lähes esteettä, mutta siviilien suojeleminen on puutteellista. Stubb tapaa illan aikana vielä Georgian presidentin Mihail Saakashvilin.

Venäjä on luvannut vetää suurimman osan sotilaistaan huomiseen mennessä. Stubb toivoo, että Venäjä pitää lupauksensa.

Venäjän pääesikunnan varapäällikkö Anatoli Nogovitsin puolestaan syyttää Etyjiä Georgian sotatoimien peittelystä. Nogovitsinin mukaan Georgia oli kertonut Etyjille aikovansa hyökätä Etelä-Ossetiaan, mutta järjestö ei kuitenkaan varoittanut Venäjää.

Ulkoministeri Stubbin mukaan syytös on perusteeton.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.