Mainos

Stubb pyysi anteeksi vielä kerran: "Ministerin pitää olla lukujensa kanssa tarkka"

1:46

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) pyysi eduskunnan kyselytunnilla vielä kerran eduskunnalta anteeksi antamiaan virheellisiä lukuja. Asia käsiteltiin lyhyesti, minkä jälkeen siirryttiin muihin aiheisiin.

– Haluan teidän edessänne pyytää nöyrästi anteeksi. Olen ollut ministerinä kahdeksan vuotta ja olen tietoinen, että ministerin pitää olla kaikkien lukujensa kanssa erittäin tarkka. Haluan vakuuttaa samalla, että virhe ei ollut missään nimessä harkittu, vaan pikemminkin harkitsematon, ja pahoittelen sitä, sanoi Stubb.

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma sanoi arvostavansa Stubbin elettä.

– Arvostan, että Stubb on valmis tällä forumilla ilmoittamaan, että luku oli virheellinen. On tärkeää, että kun ministeri kertoo oman vastuualueensa asioista, niin se vastaa hänen parasta tietämystään sillä hetkellä.

Stubb sanoi viime torstaina täysistunnossa, että noin 90 prosenttia viranomaisista kannattaa hallintarekisteriä. Helsingin Sanomien mukaan 21:stä lausunnon antaneesta viranomaisesta vain vajaat kymmenen prosenttia kannatti rekisteriä.  

Stubb on pahoitellut lukuisia kertoja eduskunnalle antamaansa virheellistä prosenttilukua. Maanantaisessa tiedotustilaisuudessa hän esitti pahoittelut, ja tänään vielä yhdet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.