Stubb: Ikimuistoinen kokemus – olisi väärin nostaa uusia muureja Eurooppaan

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) pitää Pariisin suurmarssiin osallistumista ikimuistoisena kokemuksena.

Voltairen bulevardilla kulkenutta marssia johti Ranskan presidentti Francois Hollande muiden valtionpäämiesten seurassa. Stubbin mukaan on tärkeää, että Suomi on mukana puolustamassa sananvapautta ja avointa yhteiskuntaa. 

Ennen marssia Stubb korosti, että terrorismia vastaan voi taistella vain avoimuudella.

– Olisi väärin sulkeutua, olisi väärin nostaa uusia muureja Euroopan sisällä. Turvallisuutta voidaan lisätä, mutta ei sulkeutumalla vaan avautumalla, Stubb sanoi.

Marssin jälkeen Stubbin oli miltei vaikea pukea tuntemuksiaan sanoiksi.

– Ikimuistoinen kokemus eikä vähiten siksi, että paikalla oli noin neljännes maailman pääministereistä, presidenteistä ja kuninkaista, kertoi Stubb STT:lle puhelimitse.

Stubbin mukaan tunnelma oli marssilla rauhallinen ja seesteinen valtaisasta ihmispaljoudesta huolimatta. Pariisilaisten kiitollisuus marssijoita kohtaan oli aistittavissa.

– Sama tunnelma välittyi kadulta, ikkunoista ja parvekkeilta, joista ihmiset vilkuttivat ja taputtivat. Oli kunnia saada edustaa Suomea tällaisessa mielenilmauksessa. ennen marssia hänelle tarjoutui tilaisuus myös keskustella paikalla olevien kollegojen kanssa. Stubb ei itse halunnut tarkemmin arvioida suurmarssin merkitystä, sen näyttää hänen mukaansa historia aikanaan.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja