Stressi säteilee selkään

Yhä useampi potee selkävaivoja omien elämäntapojensa rampauttamana. Stressi säteilee kipuna selkään, tai sauhuttelu rapistuttaa selän välilevyt nuoremmalla tupakoitsijalla.

Terve ja vahva selkä on pääosassa Valtakunnallisilla Selkäpäivillä, jotka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–15. marraskuuta osana Terveysmessujen ohjelmaa.

Selkäpäivien luennoilla tarjotaan tietoa muun muassa kivun hoidosta, kuntoutuksesta ja selkäleikkauksista. Perjantaina keskitytään työikäisten selkäongelmiin ja masentuneen selkäpotilaan hoitoon. Lisäksi ylilääkäri Markku Heliövaara kertoo, millaisia positiivisia vaikutuksia tupakoinnin lopettamisella on selälle.

Lauantaina pidettävissä Selkäpäivien avajaisissa esiintyvät asiantuntijaraadin rinnalla pääsihteeri Ilkka Vuori, Selkäliiton toiminnanjohtaja Jukka Keronen ja Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyrittäjien yhdistyksen FYSIn toiminnanjohtaja Aino Sainio. Lauantain luennoilla keskitytään ergonomiaan ja selkäkivun ortopedisiin hoitokeinoihin – leikataanko vai ei.

Sunnuntaina puhutaan stressiselästä, iskiaksesta ja vaikean selkäkivun hoitokeinoista. Selkäpäivien päätteeksi luentovierailla on mahdollisuus osallistua selkäneuvojien ja fysioterapeuttien selkäongelmaklinikalle ja saada käytännön neuvoja vaivoihinsa.

Valtakunnalliset Selkäpäivät on Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyrittäjät FYSI ry:n ja Suomen Selkäliiton yhdessä järjestämä luentotapahtuma. Selkäpäivät kokoaa saman katon alle fysioterapeutit, selkäneuvojat ja lääkärit sekä oman selkänsä kuntoutuksesta kiinnostuneet selkäpotilaat.

Valtakunnallisten Selkäpäivien luennoille pääsee Terveysmessujen pääsylipulla. Terveysmessuilla on mahdollista myös testauttaa ryhti, tasapaino ja kehon koostumus sekä kysyä fysioterapeutilta neuvoja selän, niskan ja hartiaseudun vaivoihin.

Terveysmessut on alan suurin yleisötapahtuma Pohjois-Euroopassa, ja myös Studio55 on messuilla mukana omalla osastollaan numero: 6h39. Viime Terveysmessuihin ja sen rinnakkaistapahtumiin tutustui yli 36 000 hyvinvoinnistaan kiinnostunutta messuvierasta. Terveysmessujen rinnalla avautuu kolme muutakin tapahtumaa: Kauneusmessut, Muotimessut ja Häät&Rakkaus-tapahtuma. Samalla lipulla pääsee kaikkiin tapahtumiin.

Terveysmessujen koko ohjelma löytyy osoitteesta: www.terveysmessut.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja