Mainos

Stora Enson uusi tehdas Uruguayhin

Stora Enso rakentaa sellutehtaan Uruguayhin. Noin 1,4 miljardin euroa maksavan tehtaan on määrä käynnistyä vuonna 2013. Kumppanina Stora Ensolla on chileläinen metsäyhtiö Arauco.

- Meillä on yhteinen tavoite rakentaa Uruguayhin tehdas, joka tulee toimimaan esimerkkinä koko maailmalle, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen.

Tehdas tuottaa 1,3 miljoonaa tonnia eukalyptussellua vuodessa. Raaka-aine tulee pääasiassa Stora Enson ja Araucon yhteisyrityksen puuviljelmiltä.

Molemmat omistavat 50 prosenttia Montes del Plata -yhteisyrityksestä. Tehtaan tuotantokin jakautuu puoliksi.

Tehdas rakennetaan Punta Pereiraan Colonian hallintoalueelle. Hanke sisältää syväsataman, jonka kautta sellua voidaan laivata Eurooppaan ja Aasiaan.

Tehdas on kaikkien aikojen suurin yksityinen investointi Uruguayhin. Aiempi ennätys oli Metsä-Botnian sellutehtaalla, joka on nykyisin UPM:n omistuksessa. Montes del Platan tehtaasta tulee selvästi suurempi kuin UPM:n tehdas on.

Tehtaan ei odoteta aiheuttavan hankaluuksia Argentiinan kanssa, sillä sijainti ei ole liki rajaa. Metsä-Botnian hanke aiheutti kahnauksen Uruguayn ja Argentiinan välillä.

(MTV3 - STT)

Katso Leea Ollikaisen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.