Mainos

Stora Enson tehtaat hiljenevät ensi viikolla

Vuorokauden kestävä lakko on vastalause hallituksen omistajapolitiikalle. Metsäteollisuus ry:n mukaan painostustoimet eivät paranna tilannetta, vaan ratkaisut olisi löydettävä ensi viikolla alkavissa työehtosopimusneuvotteluissa.

Paperiliittoon kuuluvat ammattiosastot järjestävät ensi keskiviikkona vuorokauden mittaisen lakon kaikilla Stora Enson tehtailla.

Mielenilmaus on vastalause hallituksen omistajapolitiikalle.

Lakon aikana työntekijät ovat normaalisti työpaikoillaan, mutta tuotannollinen toiminta keskeytetään. Työnseisaus alkaa ensi keskiviikkona kello kuusi aamulla ja kestää 24 tuntia.

Mukana ovat kaikki Stora Enson paperiteollisuuden työehtosopimuksen piirissä olevat työntekijät.

Metsäteollisuus: Ratkaisut haettava työehtosopimuksen kautta

Metsäteollisuus ry:n mukaan Paperiliiton ammattiosastojen ensi viikolle suunnitellut painostustoimet huonontavat Suomen sellu- ja paperiteollisuuden tilannetta ja heikentävät Suomen luotettavuutta sellun ja paperin toimittajana.

- Alalla on meneillään rakennemuutos, josta työntekijät tuntevat ymmärrettävästi huolta. Lakot eivät kuitenkaan paranna tilannetta, vaan Paperiliiton ja metsäteollisuuden on ensi viikolla alkavissa työehtosopimusneuvotteluissa yhdessä etsittävä keinot säilyttää alan työpaikat Suomessa, sanoo Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jari Forss.

- Painostustoimet huonontavat Suomen mainetta luotettavana paperin toimittajana. Häiriöriskin vuoksi alan tuotanto ja investoinnit ohjautuvat enenevästi muihin toimintamaihin ja teollisuuden kyky tarjota työpaikkoja heikkenee, hän jatkaa.

Forssin mukaan alalle tarvitaan ehdottomasti liiketoimintaa tukeva työehtosopimus, joka antaa työntekijöille mahdollisuuden kehittää ja laajentaa ammattitaitoaan monipuolisissa työtehtävissä.

Laittomien lakkojen aiheuttamat tuotannon menetykset ja tappiot ovat paperiteollisuudessa muita aloja suuremmat. Alasajon jälkeen tuotannon laadun vakiinnuttaminen vie aikaa ja aiheuttaa lakkoa pidemmän häiriön tuotannossa.

Suomen sellu- ja paperiteollisuudessa on yhteensä 27 000 työntekijää ja toimihenkilöä. Suomessa toimii 42 paperi- ja kartonkitehdasta sekä 43 massatehdasta, jotka valmistavat sellua ja mekaanista massaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.