Stora Enson Oulun tehtaalla 150 koronatartuntaa – "Emme tiedä tartunnan lähdettä"

Koronatartunnan lähdettä ei ole pystytty paikallistamaan. 

Stora Enson Oulun paperitehdasta ollaan muuttamassa pakkauskartonkia valmistavaksi tehtaaksi. Suuren, nyt jo loppusuoralla olevan projektin parissa työskentelee 1 800 yhtiön ulkopuolista työntekijää. Marraskuun lopussa projektissa työskentelevillä havaittiin koronatartuntoja.

Kaikkia tehtaalla työskenteleviä pyydettiin koronatestiin, joiden tuloksena Stora Enson tehdasprojektiin liittyviä tartuntoja löytyi viranomaisen mukaan noin 150. Tehtaan oman väen tartuntoja löytyi alle kymmenen. Seulontatestaus uusitaan kaikille tehtaalla oleville loppuviikosta alkaen.

– Emme tiedä tartunnan lähdettä. Tartunnat vaikuttavat keskittyvän kartonkikonetyömaan ympärille, jossa on työskennellyt eri vuoroissa ja ryhmissä noin 600 henkilöä. Olemme edellyttäneet myös alihankkijoiltamme tarkkaa ohjeistusta ja seurantaa karanteenisäännösten noudattamiseksi. Vetoamme jokaiseen yksilöön, että tiukkoja turvallisuusohjeita noudatetaan myös vapaa-ajalla, sanoo Stora Enson Oulun tehtaan johtaja Juha Mäkimattila.

Stora Enso tekee läheistä yhteistyötä paikallisten terveysviranomaisten sekä kaupungin kanssa. Henkilöiden turvallisuus ja viruksen leviämisen pysäyttäminen on nyt tärkeintä. Koko tehtaalla työskentelevä henkilöstö testataan uudelleen, ja testausta jatketaan tarpeen mukaan.

Terveysviranomainen ja yhtiö ovat ohjeistaneet karanteenissa olevia ja heidän työskentelynsä tehtaalla voi jatkua vasta, kun negatiivinen testitulos on saatu.

Lue myös:

    Uusimmat