Mainos

Stockmann vähentää jälleen – Oulun tavaratalo suljetaan

Stockmann aloittaa uudet yt-neuvottelut, joiden vähennystarve Suomessa on enintään 260 henkilöä.

Tavoitteena on 50 miljoonan euron vuosittaiset kustannussäästöt. Samalla on varmistunut Oulun tavaratalon sulkeminen on varmistunut.

Stockmannin mukaan syynä Oulun tavaratalon sulkemiseen on uudesta vuokrasopimuksesta käytyjen neuvottelujen kariutuminen tuloksettomina. Oulusta irtisanotaan 230 työntekijää viimeistään vuoden 2017 alussa. 

Moskovassa kiinni kolme kauppaa 

Oulun lisäksi Stockmann sulkee myös Moskovan Mega-kauppakeskuksissa sijaitsevat kolme tappiollista tavarataloa vuoden 2016 loppuun mennessä. Nämä tavaratalot työllistävät tällä hetkellä yhteensä noin 700 henkilöä.

Stockmann aikoo uudistaa Suomen ja Venäjän tukitoimintonsa ja parantaa tehokkuutta.  Merkittävä osa kustannussäästöistä arvioidaan saavutettavan henkilöstövähennyksillä, jotka voivat koskettaa enintään 420 henkilöä tukitoiminnoissa Suomessa ja Venäjällä vuosina 2015 ja 2016. 

– Suunnitellut henkilöstövähennykset ovat valitettavia mutta välttämättömiä nostaaksemme Stockmannin uudelleen kannattavaksi, sanoo toimitusjohtaja Per Thelin yhtiön tiedotteessa. 

Stockmann neuvottelee suunnitelluista muutoksista henkilöstön edustajien kanssa kunkin maan lainsäädännön vaatimusten mukaisesti. Suomessa Stockmann aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on noin 1 100 työntekijää Stockmann Retail- ja Real Estate -yksiköissä sekä konsernihallinnossa.

Stockmannin mukaan mahdollinen vähennystarve Suomessa on enintään 260 henkilöä, ja vähennykset toteutuvat pääosin määräaikaisten työsopimusten päättymisten ja irtisanomisten kautta. Neuvottelut eivät koske jatkavien tavaratalojen myyntihenkilökuntaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.