Stewart: Hamiltonin mielenhallinta petti

Formula ykkösten kolminkertainen maailmanmestari Jackie Stewart sanoo Lewis Hamiltonin herpaantuneen kokemattomuutensa takia Kanadan GP:ssä, jossa englantilaiskuljettaja kolaroi varikkosuoralla Kimi Räikkösen Ferrarin perään.

- Kyse on kokemattomuudesta. Tämä oli odotettavissa. Hän on ollut F1:ssä vain 15 kuukautta, Sir Jackie Stewart sanoi Daily Mail -lehdelle.

Hamiltonilla on takanaan 24 GP-kisaa.

- Hän esiintyy kypsästi, mutta on mahdotonta tulla Einsteiniksi yhdessä yössä, Stewart muistutti.

Hamilton ajoi kisan kärkipaikalla, kun kaikki kärkiautot kurvasivat turva-autotilanteessa samanaikaisesti varikkokäynnille. Kimi Räikkönen ja Robert Kubica nousivat varikkokäynnillä Hamiltonin edelle ja pysähtyivät varikonportille odottamaan punaisen valon vaihtumista.

- Kanadassa kaikki johtui mielenhallinnan pettämisestä. Ymmärtääkseni talli kertoi hänelle radiolla, että punainen valo paloi ja varikonportti oli suljettu. Jos ajaa johdossa ja sitten turva-auto tulee ja joutuu menemään varikolle, niin kaikenlaisia asioita tulee päähän. Kokemattomuus tarkoittaa sitä, ettei osaa pysyä keskittyneenä ja säilyttää määrätietoista ja järkevää ajatusprosessia, kun jotain tällaista tapahtuu. McLaren on tottunut ajattamaan kokeneita kuljettajia, joten ehkä he olettivat Lewisilta enemmän kuin oli reilua. Se tosiasia, että Kimi ja Kubica ohittivat hänet varikolla, saattoi viedä hänen keskittymisensä, Stewart summasi Hamiltonin kolarointiin johtaneita tekijöitä.

(MTV3)

Katso Netti-tv:stä: (maksullinen)

Lue myös:

    Uusimmat