Mainos

Stadin Skoude tutkii seksuaalirikoksia

Stadin Skoudeksi on valittu tänä vuonna rikosylikonstaapeli Tuija Kivinen.

Valinta julkistettiin tänään juhlittavana Helsingin poliisilaitoksen perinnepäivänä. Valinnan suoritti poliisipäällikkö Jukka Riikonen.

Rikosylikonstaapeli Kivinen on työskennellyt koko virkauransa Helsingin poliisilaitoksessa, viimeiset kymmenen vuotta rikosylikonstaapelina väkivaltarikosyksikön seksuaalirikosjaoksessa. Hän toimii esimiehenä tutkintaryhmässä, joka on keskittynyt paljastamaan ja tutkimaan lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia.

Kivisen vetämä ryhmä tekee pitkäkestoista paljastavaa tutkintaa, jossa poliisilla on aktiivinen rooli juttujen kartoittamisessa ja selville saamisessa. Ryhmä on erikoistunut sellaisten rikosten paljastamiseen, joissa tekijä ja uhri ovat kohdanneet esimerkiksi irc-kanavilla tai chat-palstoilla.

Kivisellä valmiuksia kohdata seksuaalirikoksen uhri

Kivistä luonnehditaan työhönsä erittäin sitoutuneeksi ja ammattitaitoiseksi tutkijaksi. Hän on innokas oppimaan uutta ja halukas jatkuvasti kehittämään osaamistaan. Mm. näiden ominaisuuksien ansiosta Kivinen on onnistunut erinomaisesti nykyisessä tehtävässään, joka on edellyttänyt internet-maailmaan perehtymistä ja teknisen kehityksen seuraamista.

Kivisellä on myös sellaisia erityisiä valmiuksia, joita vaaditaan seksuaalirikoksen uhrin ja tämän perheen kohtaamisessa. Hän kykenee ottamaan vaikean tilanteen huomioon ja olemaan tukena sekä uhrille että tämän perheelle, jolle epäilty rikos tulee tietoon usein täytenä yllätyksenä. Lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin liittyy olennaisesti uhrin tuntema häpeä, syyllisyys ja pelko, minkä vuoksi uhri ei uskalla kertoa tapahtuneesta vanhemmilleen tai muille luotettaville aikuisille.

Rikosylikonstaapeli Kivisen ura stadin skoudena alkoi vuonna 1982, jolloin hän valmistui poliisiksi. Sitä ennen hän oli toiminut Helsingin poliisissa ensin toimistotyöntekijänä ja sitten vartijavahtimestarina mm.huoltopoliisissa, jossa hänen asiakaskuntaansa kuuluivat irtolaiset ja päihtyneet.

Kivinen aloitti uransa huumerikosyksikössä

Poliisiksi valmistuttuaan Kivinen pääsi heti töihin Helsingin poliisin huumerikosyksikköön, jossa hän työskenteli erilaisissa kenttätehtävissä kahdeksan vuoden ajan. Huumerikosyksiköstä Kivinen siirtyi väkivaltarikosyksikköön, jossa hän on toiminut vuodesta 1990 alkaen.

Kivinen on stadilainen myös siviilissä. Helsingissä syntynyt Kivinen on viettänyt valtaosan elämästään Pihlajamäessä, jossa hän on käynyt myös koulunsa.

Kunniamaininnan sai Timo Ruuska

Stadin Skoude valittiin tänä vuonna toista kertaa. Viime vuonna kunniamaininnan sai Pasilan poliisipiirin kenttäyksikössä lähipoliisina työskentelevä ylikonstaapeli Timo Ruuska. Valintaperusteena oli mm. Ruuskan pitkäaikainen ja aktiivinen toiminta oman toimialueensa turvallisuuden lisäämiseksi yhdessä asukkaiden kanssa.

Stadin Skoude -kunniamaininta myönnetään Helsingin poliisilaitoksen palveluksessa olevalle poliisimiehelle, joka on usean vuoden ajan toiminut aktiivisesti turvallisen Helsingin puolesta - stadilaiseen tyyliin.

Valinnan suorittaa Helsingin poliisipäällikkö, poliisikomentaja Jukka Riikonen.

Valinta julkistetaan Helsingin poliisilaitoksen vuosipäivänä, jonka poliisipäällikkö Jukka Riikonen on nimennyt perinnepäiväksi. Vuonna 1826 perustettu Helsingin poliisilaitos täyttää tänä vuonna 183 vuotta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.