SS: Poliisi varautuu uusiin uhkatilanteisiin - päivitti uudet toimintaohjeet

Turvapaikanhakijoiden lisääntynyt määrä on saanut viranomaiset päivittämään omia toimintamallejaan ja hälytystapojaan, kertoo Savon Sanomat.

Toimintojen päivityksen taustalla on varautuminen siihen, miten toimia, jos turvapaikanhakijoiden lisääntynyt määrä johtaa uudenlaisiin onnettomuuksiin tai rikoksiin. 

Tällaisia voivat olla esimerkiksi isot joukkotappelut vastaanottokeskuksissa tai hätämajoitusyksiköissä sekä maahanmuuttajia vastustavien suomalaisten aiheuttamat vaaratilanteet keskuksissa. Viranomaiset ovat valmistautuneet toimimaan muun muassa silloin, jos polttopullo sytyttäisi satojen ihmisten majoituspaikan tuleen. 

Poliisi varautuu jatkossa useiden poliisilaitosten alueilla ennakoimaan häiriötilanteita, ja hälyttää varmuuden vuoksi tehtäviin useita partioita. 

Savon Sanomien mukaan hälytysvalmiuksien päivittämisen taustalla on uusi tilanne, sillä uusissa paikoissa on paljon ihmisiä ja muutos on herättänyt paljon keskustelua. Poliisi ei kuitenkaan pidä turvapaikanhakijoita erityisen riskialttiina ryhmänä, vaan valmiuksen päivitys tähtää turvalliseen toimintaan missä tahansa tilanteessa. 


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja