Spray-maalit pysyvät vapaasti saatavilla

Spray-maalit aiotaan pitää tulevaisuudessakin vapaasti saatavilla. Tänään mietintönsä jättänyt työryhmä esittää, että töherryksiä yritettäisiin saada kuriin rajoitusten sijaan valistuksella. Kiinteistöille työryhmä suosittelee seinien suojaamista puhdistusta helpottavilla aineilla.

Töhertelyjen kuriin saamiseksi on esitetty, että spray-maalien ostaminen tehtäisiin luvanvaraiseksi tai että niiden ostolle asetettaisiin ikäraja. Kauppa- ja teollisuusministeriön työryhmä on kuitenkin tänään todennut, että se ei usko tällaisten rajoitusten tehoon.

Sen sijaan työryhmä kannustaa kauppoja siirtämään spray-maalit tiskin taakse. Näin on moni kauppa jo tehnytkin, sillä töhertelijät hankkivat usein kalliit maalit varastamalla. Töherryksien vähentämiseksi työryhmä yrittäisi vaikuttaa nuoriin laajalla tiedotuskampanjalla.

Koska maalailu on monille nuorille tärkeä harrastus, olisi heille työryhmän mielestä tarjottava myös mahdollisuuksia maalata graffiteja laillisesti. Kiinteistöille työryhmä esittää puolestaan seinien suojaamista aineilla, jotka helpottavat puhdistusta.
(MTV3/Tommi Tolkki)


Lue myös:

    Uusimmat