Mainos

Spelit tuo Ähtäriin parituhatta esiintyjää

Tapahtuman pääesiintyjänä on tänä vuonna Värttinä-yhtye, joka on maailmallakin tunnettu.

Tänään alkanut kansanmusiikkifestivaali Spelit tuo Ähtäriin yli 2000 esiintyjää.

Tapahtuman pääesiintyjä on tällä kertaa Värttinä-yhtye, joka on mukana Speleissä nyt ensimmäistä kertaa. Värttinä on niittänyt maailmanmainetta musiikillaan, jonka juuret ovat tiukasti kalevalaisessa ja suomalais-ugrilaisessa perinnemusiikissa.

Spelien muita tähtiä ovat muun muassa J. Karjalainen,Lauri Tähkä & Elonkerjuu sekä Topi Sorsakoski.J. Karjalainen esittää Lännen Jukkana amerikansuomalaisia lauluja. Paikallisiin staroihin lukeutuva Topi Sorsakoski puolestaan tulkitsee jäljittelemättömällä tyylillään ikivihreitä.

Spelien henki syntyy tänäkin kesänä aidosta pelimannimusiikista, jota tuovat tullessaan useat eri soitto- ja tanssiryhmät. Kotimaisten esiintyjien lisäksi Ähtärissä nähdään esiintyjäryhmiä Ruotsista ja Virosta.

Spelejä on muokattu koko perheen kulttuuritapahtumaksi. Lasten ja nuorten Speleillä on luvassa eteläpohjalaisesta kulttuuriperinnöstä kumpuavaa kansanmusiikkia ja -tanssia. Lasten virallinen Spelipäivä on lauantai, mutta jo sitä ennen tekemistä tarjotaan taiteen työpajoissa ja muissa tapahtumissa.

Spelit kestävät sunnuntaihin saakka. Tapahtuma on kiertänyt eteläpohjalaisia kuntia vuodesta 1972.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.