Spaghetti Carbonara (4 annosta)
- 400 g spaghettia
- 1 paketti pekonia
- 4 keltuaista
- 1 dl kermaa
- 4 rkl raastettua parmesaania
- suolaa
- mustapippuria
Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi pannulla. Sekoita keltuaiset, kerma ja parmesaani keskenään. Valuta pasta ja sekoita pekoni joukkoon. Lisää lopuksi kerma-keltuaisseos, sekoita ja anna hautua vielä hetki. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
Tomaatti-sipulisalaatti (4 annosta)
- 4 isoa tomaattia
- 1 punasipuli
- 1 ruukku basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 0,5dl oliiviöljyä
- 1rkl balsamikoa
- jauhettua merisuolaa
Laita basilikan lehdet ja valkosipulin kynsi huhmareeseen ja nuiji ne öljyn kera tasaiseksi seokseksi. Viipaloi tomaatit ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Aseta tomaattiviipaleet kehäksi lautaselle ja levitä basilika-valkosipuliseosta päälle. Levitä päälle punasipulirenkaat ja mausta lopuksi etikalla, suolalla ja mustapippurilla.
Resepti: Henri Alén / Ruokala