Spaghetti Carbonara ja tomaatti-sipulisalaattia

spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara (4 annosta)

  • 400 g spaghettia
  • 1 paketti pekonia
  • 4 keltuaista
  • 1 dl kermaa
  • 4 rkl raastettua parmesaania
  • suolaa
  • mustapippuria

Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi pannulla. Sekoita keltuaiset, kerma ja parmesaani keskenään. Valuta pasta ja sekoita pekoni joukkoon. Lisää lopuksi kerma-keltuaisseos, sekoita ja anna hautua vielä hetki. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Tomaatti-sipulisalaatti (4 annosta)

  • 4 isoa tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • 1rkl balsamikoa
  • jauhettua merisuolaa

Laita basilikan lehdet ja valkosipulin kynsi huhmareeseen ja nuiji ne öljyn kera tasaiseksi seokseksi. Viipaloi tomaatit ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Aseta tomaattiviipaleet kehäksi lautaselle ja levitä basilika-valkosipuliseosta päälle. Levitä päälle punasipulirenkaat ja mausta lopuksi etikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat