Mainos

Sotilasläänejä ei haluta vähentää

Puolustusvaliokunnan jäsenet eivät MTV:n uutisten kyselyn mukaan vähentäisi sotilasläänejä.

Suunnitelmat maanpuolustusalueiden ja sotilasläänien määrän vähentämiseksi saavat tällä hetkellä vain vähän kannatusta eduskunnan puolustusvaliokunnassa, kertoo MTV:n uutisten tekemä kysely.

Valiokunnan 17:stä jäsenestä tavoitettiin neljätoista. Kaikki vastanneet pitivät aluepoliittisia syitä tärkeimpinä päätöksiin vaikuttavina seikkoina. Maanpuolustusalueiden lakkauttamista kannatti vain kolme, ja sotilasläänien vähentämistä vain neljä edustajaa.

Esikunnan hajasijoittamisesta syntymässä kiista

Maavoimien uuden esikunnan hajasijoittaminen herättää kyselyn mukaan vahvoja tunteita. Valiokunnassa vedetään vahvasti kotiinpäin. Sijoituspaikaksi esitettiin omaa vaalipiiriä. Kannatusta saivat Säkylä, Kouvola, Mikkeli ja Keuruu. Kitkerintä kritiikkiä edustajilta tuli Länsi-Suomen suosimisesta. Länsi on saanut viime aikoina kaikki merkittävät uudet toiminnot kuten kriisienhallintakoulutuksen. Itä-Suomen edustajien mielestä nyt olisi heidän vuoro.

Henkilöstövähennykset lähes varmoja

Sotaväen henkilöstömenojen karsinta koskettaa muitakin kuin sotilaita, yhteensä ainakin 4-5:n ammattiliiton jäseniä. Tarkkoja tietoja vaarassa olevien työpaikkojen määrästä ei vielä ole, mutta armeijan on kuitenkin saatava rahaa tuleviin hankintoihin.

Valiokunnan jäsenet pitävät aluepoliittisia syitä selvästi taloudellisia säästöjä tärkeämpinä puolustusvoimia koskevia päätöksiä tehtäessä.

Tämän hetkisten tietojen mukaan puolustuspoliittinen selonteko tulee eduskunnan puolustusvaliokunnan käsittelyyn viimeistään ensi syksynä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 11.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.