Sorrutko näihin yleisiin kauneusmokiin?

Kun peilistä tuijottaa joka aamu samat kasvot, saattaa tahtomattaan ajautua kauneusmokakierteeseen. Vaikka oma silmä olisikin tottunut liian tummaan meikkivoiteeseen tai aimo annokseen näyttävää poskipunaa, saatat tietämättäsi olla muiden silmissä aikamoinen näky. Tilanne on onneksi korjattavissa.

Oikean meikkisävyn löytämiseksi on olemassa kikkoja, joiden avulla useinkin kauneusmokiin sortuvan on mahdollista löytää kauneudenhoidon kultainen keskitie – ja välttää jatkossa meikkimokat.

Liika rohkeus poskipunan käytössä

Luonnollisen hehkun lisäämistä kasvoille poskipunan avulla suositellaan. Poskipunan kanssa on kuitenkin syytä olla erityisen varovainen, sillä jos punaa lisää poskille liikaa, on lopputulos hyvin epäluonnollinen. Tarkista aina meikkisi luonnonvalossa, joka antaa realistisemman kuvan kuin keinotekoinen valo.

Vääränsävyinen meikkivoide

Huolitellun meikin mahdollistamiseksi on ensisijaisen tärkeää valita oikea värisävy omille kasvoille. Toisin kuin joskus on luultu, oikea värisävy ei suinkaan löydy kokeilemalla tuotetta kämmenselälle, vaan meikkivoidetta on syytä levittää leukaan, jotta oikea värisävy löytyy. Ole tarkka myös siitä, millaisessa valaistuksessa meikkivoidetta kokeilet, sillä kirkas luonnoton valo voi vääristää tulosta merkittävästi.

Leviävä luomiväri

Luomien väliin paakkuuntunut luomiväri näyttää äärimmäisen epäsiistiltä. Tämän mokan välttämiseksi suositellaan käytettäväksi pohjustusvoidetta, joka kiinnittää luomivärin entistä paremmin luomelle. Vaikka pohjustusvoiteen hankinta tarkoittaa meikkipussin täyttymistä entisestään, on sen hankinta siistin meikin kannalta äärimmäisen tärkeää.

Palaneen tai kuivan ihon kirous

Kiinnitä huomiota jo etukäteen siihen, että varjelet ihoasi sekä kylmyydeltä että kuumuudelta karttaaksesi sekä palaneen että kuivan ihon kirouksen. Joka vuosi kylmät ja kuumat kelit saapuvat Suomeen, joten kauneustuotteet sesonkien mukaisiksi päivittämällä ihoa voi säästää monelta pahalta.

Rasvaiset hiukset

Välillä tuntuu siltä, että hiukset rasvoittuvat epätavallisen helposti. Syynä tähän saattaa hyvinkin olla se, ettei hoitoainetta ole pesty tarpeeksi huolellisesti pois hiuksista. Hoitoainetta ei ole syytä levittää lainkaan hiusten tyviin. Päänahka rasvoittaa ensisijassa hiukset tyviä ja levittämällä hoitoainetta vain latvoihin hiusten kunto paranee, mutta hiukset eivät rasvoitu helposti.

Rapiseva ripsiväri

Suurin syy siihen, että ripsiväri rapisee poskille on se, että ripsiväri on vanhentunut. Kun aika alkaa vaikuttaa maskaraan, kuivuu tuote helpommin. Jos ripsiväri varisee poskillesi, kiinnitä huomiota tuotteen ikään.

Lue myös:

AVA

Lähde: Huffingtonpost

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja