Sormusten herra -musikaali Lontooseen

Hobitit, kääpiöt ja haltijat valtaavat näyttämön Lontoossa, kun J.R.R. Tolkienin fantasiakirjasta Taru sormusten herrasta tehdään suuri musikaali. West Endin tuottaja Kevin Wallacen mukaan musikaalin tuottaminen on maksanut kahdeksan miljoonaa puntaa (13 miljoonaa dollaria). - Se kiehtoo katsojien mielikuvitusta tavalla, jota he eivät ole aiemmin kokeneet, kertoo Wallace.

50 näyttelijää, upea lavastus ja täysi orkesteri luovat yhdessä Keski-maan, velhojen, haltijoiden ja muiden fantasiaolentojen mystisen asuinsijan. Musikaalia on tuottamassa Saul Zaentz, kokenut Hollywood-tuottaja, joka on tuottanut mm. elokuvat Englantilainen potilas ja Yksi lensi yli käenpesän. Musikaalin ensi-iltaa suunnitellaan Lontooseen keväälle 2005, jolloin on kulunut 50 vuotta täydellisen Sormusten herra -trilogian julkaisemisesta. Musikaalin lavastaa Rob Howell.

Laajempi kiinnostus Sormusten herraa kohtaan heräsi, kun ohjaaja Peter Jacksonin filmatisoinnit Sormusten herran kahdesta ensimmäisestä osasta saavuttivat valtavan suosion. Kolmas elokuva, Kuninkaan paluu, tulee ensi-iltaan tämän vuoden joulukuussa.

Lue myös:

    Uusimmat