Sopivassa suhteessa: Älä vähättele puolisosi intohimoja

Helmen blogistin huomioita ihmisrodun käytösmalleista. Elli muistuttaa, etteivät kumppanin harrastukset ole uhka parisuhteelle.

Elli Mäkilä on 1978 syntynyt toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Mäkilän yhteenvedot ihmisrodun päättömyydestä saavuttavat kotikeittössä sarkastisen kypsyysasteen.

Tällä kertaa Elli kehottaa kunnioittamaan kumppanin intohimoja.

"Kun ihminen kohtaa toisen, rakastuu ja aloittaa parisuhteen, tulisi reilun pelin hengessä antaa kullan jatkossakin toteuttaa itseään – oli ne sitten taiteellisia ambitioita tai mielenkuohuntaa rauhoittavaa nikkarointia. Ei ole nimittäin puolison paikka kritisoida rakkaansa taitoja tai hänen harrastustoimintansa yhteiskunnallista merkitystä. Jos toiminta on toiselle tärkeää, niin sitä tulee kunnioittaa. Rakkaallasi on oikeus ja tarve kokea olevansa arvokas juuri sellaisena, kuin on.

Moni kuitenkin kokee yht'äkkiä jo tavatessa todetun harrastustoiminnan uhkana parisuhteelle. Kaikki vähänkin tuntematon tai puolisoa säännöllisesti kotisohvalta siirtävä on potentiaalinen vaara. Etenkin, jos tämä edellyttää yhteisestä kodista poistumista. Alkaa ankara mielenosoitus ja toiselle tärkeän asian vähättely.

Virhe."

Mäkilän blogi on huumoriin naamioitu päiväkirja, jonka kokeellisessa keittiössä testiin uhrataan oma käsityskyky, diplomaattisten tyhjänpäiväisyyksien joutuessa leikkuulaudalle. Sana viiltää usein veistä terävämmin.


MTV3/Helmi

Kuva: Elli Mäkilä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja