Sony toimitti alkuvuonna enää 1,1 miljoonaa älypuhelinta – uskoa kannattavampaan tulevaisuuteen riittää kuitenkin yhä

Sony toimitti alkuvuonna tammi-maaliskuussa markkinoille enää vain 1,1 miljoonaa älypuhelinta, joka on sen uusi viime vuosien ennätys vähäisyydessään.

Sonyn tilikausi päättyi maaliskuun lopussa. Tilikautensa aikana Sony toimitti markkinoille 6,5 miljoonaa älypuhelinta, kun se alun perin oli odottanut tilikauden alkaessa jopa 10 miljoonan älypuhelimen toimituksia. Edellisellä vuoden mittaisella tilikaudella kaupaksi meni vielä 13,5 miljoonaa älypuhelinta.

Tammi-maaliskuussa 2019 Sonyn älypuhelimet sisältävän Mobile Communications -yksikön liikevaihto laski 28 prosenttia vuotta aiemmasta 110,5 miljardiin jeniin eli vajaaseen 900 miljoonaan euroon. Liiketulos oli -41,1 miljardia jeniä eli yli 300 miljoonaa euroa tappiolla Sonyn alaskirjatessa varastossa olleiden ylimääräisten komponenttien arvoa sekä johtuen uudelleenjärjestelykustannuksista.

Soony on kertonut myös vetäytyneensä muutamilta markkinoilta Lähi-idästä sekä keskisestä ja Etelä-Amerikasta. Jatkossa se aikoo suunnata panoksensa valituille Euroopan, Japanin ja Aasian markkinoille.

Huolimatta laskevasta myynnistä ja syventyneistä tappioista Sony on toistaiseksi kertonut sitoutumisestaan älypuhelinbisnekseen. Sonyn mukaan on tärkeää olla mukana älypuhelimissa 5G-aikakauden koittaessa ja älypuhelinten tarjotessa yhtymäkohtia myös Sonyn muihin tuotteisiin ja liiketoimintoihin.

Sony on kertonut ryhmittelevänsä raportoinnissaan älypuhelimet jatkossa osaksi laajempaa Electronics Products & Solutions -segmenttiä, mutta kertovansa yhä myös älypuhelinmyynnin tuloksesta.

Kuluvana huhtikuun alusta alkaneella tilikaudellaan Sony odottaa toimittavansa enää 5 miljoonaa älypuhelinta eli 23 prosenttia vähemmän kuin edellisellä tilikaudella ja liikevaihdon laskevan 498 miljardista 410 miljardiin jeniin. Sony odottaa myös 47 miljardin jenin liiketappiota.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja