Soini vaatii ryhmäkuria homoliittoasiassa

Puheenjohtaja Timo Soini vaatii perussuomalaisten kansanedustajia noudattamaan puolueen kielteistä linjaa, kun aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista tulee eduskunnan käsittelyyn.

– Edellytän, että perussuomalaiset kansanedustajat noudattavat puolueen vaaliohjelmaa, joka ennen vaaleja on kansalle kerrottu, Soini linjaa 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

Vaaliohjelmassa todetaan, että puolue ei hyväksy samaa sukupuolta olevien vihkimistä avioliittoon. Soinin linjaus poikkeaa perinteestä, jossa tämänkaltaisia teemoja on käsitelty ns. omantunnonkysymyksinä eli edustaja on saanut äänestää asiassa oman mielensä mukaan.

"Salissa kuuluu sydämen ääni"

Perussuomalaiset ovat laajasti homojen avioliitto-oikeutta vastustavalla kannalla. Kansanedustaja Arja Juvonen ilmoitti kuitenkin vuoden 2011 vaalien yhteydessä kannattavansa avioliitto-oikeutta homoille.

Kun asia oli lakivaliokunnan käsittelyssä viime keväänä, hän äänesti ryhmän kannan mukaisesti avioliitto-oikeutta vastaan. Kun Juvonen kommentoi ratkaisuaan omassa blogissaan, hän viittasi myös mahdolliseen tulevaan äänestyskäyttäytymiseensä.

- Kun asiat päätyvät ( ) eduskunnan isoon saliin äänestykseen, kansanedustajan vaali- tai blogikirjoituslupaukset punnitaan. Siellä kuuluu sitten viimeistään myös se ”sydämen ääni”.

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista keräsi yli 164 000 allekirjoitusta. Se toimitetaan eduskuntaan allekirjoitusten tarkastuksen jälkeen lähikuukausien aikana. Jos asiasta äänestetään salissa, se tapahtunee ensi vuoden puolella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja