Mainos

Sofi Oksanen: "Olen kyllästynyt höpinään"

Kirjailija Sofi Oksanen ei usko WSOY:n toimitusjohtaja Anna Baijarsin selitystä siitä, että puoli vuotta on liian lyhyt aika arvioitavaksi uuden johtoryhmän toimintaa. -Sitä höpinää on kuultu jo tosi pitkään. WSOY lupasi kirjeellä helmikuussa 2008, kun Aleksi ja Touko Siltala lähtivät kustantamon johdosta, että talosta tehdään kirjailijoiden talo. Kuitenkin uusi johto on ajanut talon kaaokseen ja henkilökunta voi huonosti, Oksanen puuskahtaa MTV3:lle.

-Minulle tärkeiden henkilöiden asema on asetettu uhanalaiseksi ja henkilökunnan pahoinvointi tuntuu kirjailijasta huonolta, koska he tekevät työtä kirjojeni puolesta, sanoo Oksanen, joka viittaa itselleen tärkeillä ihmisillä kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Harri Haanpäähän ja tiedotuspäälliköstä vanhemmaksi tiedottajaksi siirrettyyn Katri Wanneriin.

Helsingin kirjamessuilta tavoitetun Sofi Oksasen mukaan juuri kirjamessujen tapaisten tapahtumien järjestely on uuden johdon myötä romahtanut. -WSOY julkaisee 500 nimikettä vuodessa ja pelkkiä messuja on vuodessa seitsemät, niin mitä Suomen suurin kustantaja tekee? Se antaa potkut toiselle kahdesta messujärjestäjästä. Eihän sellainen yhtälö toimi yhdellä ihmisellä. Kun sitten kysyy, miksi messujärjestelyt kusevat, ei saa mitään vastausta, Oksanen ärisee.

Toimitusjohtaja Baijars aikoo aloittaa keskustelut epäluottamuslauseen antajien kanssa heti maanantaina palattuaan lomaltaan. -Kirjeessämmehän luki R.S.V.P. eli odotamme vastausta ja keskustelu on tervetullutta, Oksanen sanoo. -Tyypillistä muuten, että toimitusjohtaja on lomalla, kun käynnissä on kirja-alan suurin vuosittainen tapahtuma, hän hymähtää lopuksi.

Katso Terhi Hyvärisen juttu (Seitsemän uutiset 23.10.2009)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.