Sodan todellisuus on alkanut paljastua Venäjän valtiontelevision juontajille – kritiikki Kremliä kohtaan nousussa

4:47
Näin Lymanissa reagoitiin Venäjän joukkojen poistuttua

Kritiikki Kremliä kohtaan on harvinaisesti voimistunut Venäjän valtiontelevisiossa. Kritiikki on levinnyt niin sanottujen "sotabloggareiden" kanavilta.

Venäjän tappio Lymanin kaupungissa Ukrainassa saattaa johtaa isompaankin muutokseen Venäjällä sen suhteen, miten ”erikoisoperaatioksi” väitetty sota siellä nähdään.

Useiden lähteiden mukaan kritiikki sotatoimia kohtaan on nyt levinnyt niin sanottujen ”sotabloggareiden” keskuudesta jo Venäjän valtiontelevisioon. Valtiontelevisio on ollut tiukassa Kremlin ja presidentti Vladimir Putinin talutusnuorassa ja suoltanut rajua propagandaa Venäjän hyökkäyssodan aikana.

Venäjän televisiota seuraava toimittaja Julia Davis raportoi, että todellisuus alkaa valjeta Venäjän television juontajille.

– Ällistyneitä reaktioita tulee lisää Ukrainan vallatessa Lymanin takaisin. Venäjän eteläisen sotilaspiirin entinen apulaiskomentaja Andrei Guruljov sanoi, ettei hän pysty selittämään tappiota. Hän syytti siitä valheiden järjestelmää, joka kulkee ”ylhäältä alas”, ja yhteys katkesi yllättäen”, Davis twiittaa.

Myös amerikkalainen tv-kanava CNN kertoo Guruljovin lausunnosta. CNN:n mukaan Guruljov sanoi Soloviev Live -kanavalla, että Lymanin tappio on tärkeä virstanpylväs paitsi sotilaallisesti, myös poliittisesti.

Sekä CNN että amerikkalainen ajatushautomo ISW kertovat, että Venäjän televisiossa on voimistunut kritiikki Kremliä kohtaan, mikä on harvinaista, vaikkakaan ei ensimmäinen kerta hyökkäyssodan aikana . ISW tulkitsee , että jo pitkään jatkunut niin sanottujen ”sotabloggareiden” esittämä kritiikki sotatoimia kohtaan laajenee nyt Putinin näpeissä olevaan valtiontelevisioon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja