Mainos

Snowden: Tehtävä suoritettu

Tietovuotaja Edward Snowden on tyytyväinen saavutuksiinsa. Washington Post -lehden haastattelussa Snowden sanoo, että hänen tehtävänsä on nyt loppuun suoritettu. 

Snowden jätti konsulttityönsä Yhdysvaltain turvallisuusviraston NSA:n palveluksessa viime toukokuussa ja kertoi medialle viraston harjoittamasta laajasta urkinnasta. 

– Olen jo voittanut. Heti kun toimittajat pääsivät tekemään työtään, kaikki se mihin olin pyrkinyt, tuli oikeutetuksi. Sillä muistakaa, että en halunnut muuttaa yhteiskuntaa. Halusin antaa yhteiskunnalle mahdollisuuden päättää, pitäisikö sen muuttaa itse itseään, Snowden kertoo haastattelussa. 

Lehti kertoo haastatelleensa Snowdenia Moskovassa kahtena päivänä. Haastattelu on ensimmäinen, jonka Snowden on antanut saavuttuaan Venäjälle kesäkuussa. Hän on saanut väliaikaisen oleskeluluvan Venäjällä. 

Snowden kiistää jyrkästi, että hän olisi paljastuksillaan halunnut tuhota NSA:n. 

– Minä teen töitä parantaakseni NSA:ta. Teen parhaillaankin töitä NSA:lle. He ovat ainoita, jotka eivät ymmärrä tätä. 

Keväisen katoamisensa jälkeen Snowden lensi Hongkongiin. Kesäkuussa hän lensi yllättäen Moskovaan ja vietti viikkoja Sheremetjevon lentokentällä, kunnes sai vuoden oleskeluluvan maassa. 

Viime viikolla Valkoisen talon nimittämä työryhmä ehdotti rajoituksia NSA:n toimintaan. Presidentti Barack Obama myönsi, että toimintaa on muutettava. Hänen mukaansa Yhdysvallat ei voi yksipuolisesti luopua tiedustelusta. 

Yhdysvallat syyttää Snowdenia vakoilusta ja haluaa tämän vastaamaan teoistaan oikeuteen. Yksi NSA:n johtajista on kuitenkin ehdottanut miehen armahtamista tietyin ehdoin. Valkoinen talo ei ole lämmennyt ehdotukselle.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.