Snookerin MM-kisoissa muhimassa todellinen sensaatio – nelinkertainen mestari tunnusti: "Täytyy ihailla"

Norjalainen Kurt Maflin selvitti tiensä ensimmäisenä pelaajana snookerin MM-kisojen puolivälieriin torstaina Englannin Sheffieldissä. Maflin kukisti tiukassa ottelussa nelinkertaisen maailmanmestarin John Higginsin erin 13-11. 

Higgins johti ottelua 11-10 oltuaan tappiolla 4-7 ja 8-10, mutta Maflin puristi 45-vuotiaan skottitaiturin ohi voittamalla kolme erää peräjälkeen. 

Higgins, joka oli pelannut kolmessa edellisessä MM-finaalissa häviten ne kaikki, teki maksimipistesarjan 147 ottelun 12. erässä. Hän antoi paljon tunnustusta 36-vuotiaalle Maflinille, jonka ainoa aiempi visiitti MM-kisojen pääsarjassa on vuodelta 2015. 

– Hän oli loistava. Hän ei missään vaiheessa pelännyt tehdä mitään lyöntejä ja hän ansaitsee täyden tunnustuksen voitosta. Minulla oli saumani 11-10-tilanteessa, Higgins kommentoi BBC:n mukaan

– Täytyy ihailla sitä, miten hän teki lyöntejään. 

Maflin tunnusti Eurosportille olleensa syvissä vesissä 10-11-tappiotilanteessa. 

– Siinä vaiheessa tuntui, että se on menoa nyt. Aloin kerrata kaikkea sitä, mitä minulle oli sanottu aiemmin, kaikkea saamaani tukea ja tekemääni harjoittelua. Se kantoi minut jatkoon, Maflin kommentoi. 

– Minun oli annettava kaikkeni. Jos olisin hävinnyt hyökättyäni rohkeasti lyönteihin, niin sitten se olisi ollut niin. Tein lyöntini, ja ne menivät pussiin. 

Maflin kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan skotlantilaisen Anthony McGillin ja walesilaisen Jamie Clarken ottelusta. McGill ja Clarke pääsivät Maflinin tavoin pääsarjaan karsinnan kautta, ja yksi tästä kolmikosta pelaa ensi viikolla lajin suurimman turnauksen välierissä.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja