SM-liigassa muhii siirtopommi: Kärpät yhdistetty isoihin KHL-kauppoihin – kaksi avainpelaajaa lähdössä?

Oulun Kärpät on neuvottelemassa kahden huippupelaajansa, puolustaja Atte Ohtamaan ja hyökkääjä Saku Mäenalasen siirtymisestä KHL:ään, uutisoi venäläislehti Sport-Ekspress.

Huhut Mäenalasen siirrosta alkoivat nopeasti liikkua, kun Jokerit kauppasi hänen KHL-pelaajaoikeutensa Dinamo Moskovalle vaihtokaupassa ruotsalaishyökkääjä Oscar Steeniin.

Mäenalanen on kuitenkin kolmen vuoden sopimuksessa Oulun Kärppien kanssa. Sport-Ekspressin mukaan Kärpät ja Dinamo neuvottelevat 27-vuotiaan hyökkääjän siirrosta Moskovaan kahden vuoden sopimuksella.

Sama lehti uutisoi tiistaina myös, että Kärppien kapteeni Atte Ohtamaa on lähellä paluuta entiseen KHL-seuraansa Ak Bars Kazaniin. 33-vuotias Ohtamaa edusti Kazania viimeksi keväällä 2018. Viime kauden hän edusti Lokomotiv Jaroslavlia ennen paluuta kasvattajaseuraansa Kärppiin.

Ohtamaa teki Kärppien kanssa viiden vuoden sopimuksen vuonna 2018, mutta käytti sopimuksessa olleen pykälän kahden kauden ulkomaansiirroista.

Kärpät saisi kahden avainpelaajan siirrosta merkittävän taloudellisen hyödyn, mutta samalla joukkue kokisi isoja menetyksiä urheilullisesti.

Juttua päivitetty klo 15.30: Lisätty tiedot Mäenalasen ja Ohtamaan sopimusyksityiskohdista.

Lue myös:

    Uusimmat