SM-liigassa kuohuttava tilanne – Jussi Tapola vaatii tutkintaa

Vaasassa draamaa: Tappara saa kiekon maaliin, mutta liian myöhään! 2:05
Vaasassa draamaa: Tappara saa kiekon maaliin, mutta liian myöhään!

Vaasan Sport sai keskiviikkona pelata pari vuotta sitten uudistetun kotihallinsa ennätysyleisön, 4 294 katsojan, edessä jääkiekkoliigassa. Vaasalaisjoukkue tarjosi runsaslukuiselle kotiyleisölleen myös voiton, kun Sport kaatoi Tampereen Tapparan maalein 3–2.

Vaasan uudistettu Kuparisaaren jäähalli avattiin koronapandemian jyllätessä marraskuussa 2020, ja uudistuneen hallin avajaispeliin sai ottaa yleisöä vain noin puolet kapasiteetista. Hallin edeltävä ennätys oli syntynyt vuoden 2021 lokakuussa Sport–Ässät-pelissä (3 872 katsojaa).

Ottelu eteni maalittomana toisen erän loppuun saakka, kunnes Sportin Teemu Väyrynen rikkoi nollan 26 sekuntia ennen toista erätaukoa. Niukkamaalisten kahden erän jälkeen päätöserässä kiekkoja laitettiin tolppien väliin urakalla, sillä molemmat joukkueet iskivät kaksi maalia.

Tappara tuli kahdesti Sportin rinnalle, mutta puolustaja Emil Johanssonin kahden päätöserässä tekemän maalin myötä kolme pistettä jäivät Vaasaan. Tapparan Veli-Matti Savinainen oli tasoittaa ottelun vielä viimeisellä sekunnilla, mutta videotarkistuksen jälkeen hänen maalinsa todettiin syntyneen peliajan jo loputtua.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli eri mieltä kellosta.

– Viime hetken tilanne pitää tutkia hyvin tarkkaan, Tapola painotti.

– Jos käykin selville, että pelikellossa olisi ollut vielä aikaa, niin kuka kantaa siinä tilanteessa vastuun. Tämä on kokonaisuuden kannalta hyvä selvittää. Minun kellossani oli vielä aikaa, Tappara-luotsi vakuutti.