SM-liigapelaajat ihmeissään ennenaikaisesta lomasta – jotkut pohtivat koko uran kohtaloa, yhdellä sydän läikähti pihapelien osanotosta

Jääkiekon SM-liiga löi monen muun sarjan tapaan koronaviruksen takia ovensa säppiin, mikä toi pudotuspeleihin selviytyneille pelaajille yllättävän loman. MTV Urheilu kyseli pelaajilta tunnelmia ja sitä, miten he aikovat vapaa-aikansa käyttää.

Lasse Kukkonen, Kärpät

”Aamulla laitettiin muksut kouluun, ja nyt tässä sitten ihmetellään mitä tekisi. Oulussa voisi ryhtyä vaikka lumitöihin. Tunnelmat olivat hyvällä tavalla odottavaisia, koska olisimme saaneet nähdä varmasti mielenkiintoiset pudotuspelit.

Kärkipäässä oli pitkästä aikaa uutta väriä. Olisi tullut pitkiä ja hyviä sarjoja, mutta tällaista tämä elämä joskus on. Päätös kauden päättämisestä oli kuitenkin ihan oikea. Nyt vaan toivotaan, että tauti saataisiin hallintaan. 

Uran jatkamista en ole vielä miettinyt. Alun perinkin oli tarkoitus katsoa kausi loppuun ja miettiä sitten, että mikä on energian taso ja terveystilanne. Nyt on hyvä aika rauhoittua ja ottaa pieni aikalisä. Sanotaan näin, että uran jatkumisen suhteen tilanne on ”fifty-sixty”. Nyt on niin paljon tunteita muissakin asioissa pelissä, että analyyttinen ajattelu on aika hankalaa.”

Robert Leino, Ilves

”Ei tällaiseen tilanteeseen osaa varautua. Kokoonnuimme yhteen joukkueena, ja siellä pidettiin aika herkkiäkin puheita. Syötiin yhdessä ja mentiin eteenpäin.

Sanoin omassa puheessani, että tämä oli urani paras kausi, josta olen nauttinut paljon. Jos aika Ilveksessä jää vuoden mittaiseksi, tulee aika haikea olo. 

Varmaan tässä tulee lepäiltyä 1–2 viikkoa, sitten aloitan taas harjoittelun. Nyt olisi sinänsä hyvää aikaa käydä esimerkiksi Kaupinojan yleisessä saunassa, jossa tulee käytyä kaudenkin aikana viikoittain. Tässä tilanteessa se ei taida vaan olla kovin hyvä idea.

Saunassa saa hyvin ajatukset muualla, siellä tulee hyvä fiilis. Palauttaa se kroppaakin ihan hyvin.”

Oskari Setänen, Lukko

”Kaikki on tullut niin nopeasti, ettei mitään suurempia suunnitelmia ole. Seuraavaksi lähden tästä varmaan lounaalle. Katsotaan sitten, jos elämä voittaisi viikonlopun jälkeen.

Epävirallisesti kokoonnuimme halukkaiden joukkuekavereiden kanssa. Tilanne on harmi sikälikin, ettemme voi lähteä tämän hienon porukan kanssa esimerkiksi yhdessä ulkomaille. No, katsotaan sitten myöhemmin. 

Aika epätodellinen fiilis tässä on, kun kaikki tähtäsi jo pudotuspeleihin. Teimme kauden aikana kaikki kurinalaisesti aamulenkkeilystä lähtien. Valmentaja Pekka Virran johdolla harjoittelimme ja elimme viimeisen päälle, mikä näkyi sitten peliesityksissä. 

Vaikka tilanne on outo, ihan normaalisti tässä jatketaan urheilijan elämää pienen huilin jälkeen. Viikon tauon huilin jälkeen alkaa normaali harjoittelu, se pitää pääkopankin kunnossa. Kauden aikana oppii urheilemaan sen verran tiiviisti, ettei sitä voi lopettaa tuosta vaan, vaikka jääkiekkoa ei pelattaisikaan. Jos ei tee mitään, kroppa reagoi helposti ja tulee kipeäksi.” 

Tommi Taimi, Ässät: 

”Tulin juuri moikkaamaan tuttuja hallille. On tässä pieni ihmetys, kun kausi on ohi. Pleijaripaikka oli kuitenkin meille hieno saavutus. Teimme paljon töitä ja pystyimme kampeamaan paikan kympin sakkiin, vaikka loukkaantumisia oli paljon. 

Nyt tulee vietettyä paljon aikaa perheen kanssa Yyterin mökillä, joka on kiva paikka päästä eroon arjen murheista ja koronahommasta. Tuskin muualla tulee käytyä. 

Hikoilun aloittamista täytyy katsoa sitten, kun kausi on saatu pyyhittyä mielestä. Sitten kun on virtaa, aletaan treenaamaan. Kauden aikana on ollut pientä vaivaa, ne pitää saada kuntoon.”

Teemu Suhonen, Tappara

”Jätkien kanssa mietittiin, että nopeasti kaikki muuttuu. Alkuviikosta vielä pelattiin JYPiä vastaan, ja nyt kausi on paketissa. Ei siinä mitään, kai se elämä tästä jatkuu. 
Minulla on 4-vuotias ja 8 kuukauden ikäinen lapsi. Heidän kanssaan tulee toilailtua. Vanhempi lapsi kävi kerhossa pari kertaa viikossa, mutta nyt sekin on pantu kiinni.

Pojan kiekkokoulukin on lopetettu, mutta pihapelit jatkuvat. Naureskelimme juuri vaimon kanssa, että ennen pihapeleissä oli 3–4 lasta, mutta nyt siellä on ollut kymmenen jätkän pelejä.

Hienoa nähdä, kun ihmisiä on paljon puistossa ulkoilemassa. He ovat selkeästi kaivautuneet poteroistaan. Kyllä tässä muuten vedetään happea ja ollaan viikon pari tekemättä mitään. Nautitaan nyt niistä hommista, joita ei ehdi talven aikana tekemään niin paljon. 

Normaalisti käymme kauden jälkeen jossain lämpöisessä, mutta nyt taidamme käydä vain Kuopiossa mummoja ja ukkeja morjestamassa. Kuulun ykköstyypin diabeteksen takia muutenkin riskiryhmään, joten en halua ehdoin tahdoin lähteä mihinkään väkijoukkoihin. Rauhoitetaan nyt tilanne kunnolla.”

Teemu Turunen, HIFK: 

”Olen ollut kauden loppumisen jälkeen ihan vaan kotona, mutta tarkoitus olisi lähteä Lappiin Kilpisjärvelle pilkkimään. Jos yhden kaverin saisi mukaan reissuun. Muuten tarkoitus on viettää aikaa ihan kotioloissa.

Harmittaa paljon, koska olisin halunnut vielä pelata. Parempi kuitenkin näin, koska kyseessä on vakava asia. Paikat alkoivat olla poissaolon jälkeen paremmassa kunnossa, vaikka vielä oli parannettavaa paljon. Mitään kuntoutusta ei kyseiseen vammaan sinänsä enää tarvita. Ihan vaan voimatasoja pitää saada ylös muuten.

Nyt täytyy pitää muuten kuntoa yllä, sillä ei ole tiedossa, milloin luistimet vedetään seuraavan kerran jalkaan. Päivä kerrallaan mennään.”

Lue myös:

    Uusimmat