SM-liigan toinen välieräjoukkue selvillä – Ilveksen ja Ässien ratkaisupelissä dramaattinen loppu

Muu pelitapahtuma: Ilves - Ässät 3:44
Videolla Ässien voittomaali sunnuntain viidennestä Ässät-puolivälieräottelusta.

Tampereen molemmat joukkueet pelaavat SM-liigan tämän kevään välierissä. Asia varmistui, kun Ilves kaatoi viidennessä puolivälieräottelussa Ässät 3–2.

Ilves sai sunnuntain kotitaistoonsa loistoalun, kun Eemeli Suomi syötti ja Tommi Tikka latasi ylivoimalla 1–0-maalin. Aika 9.14.

Ilveksen johto kasvoi toisen erän alkuvaiheilla, kun Joona Ikonen siivosi kiekon takakulmalta sisään.

Ässät kuittasi nopeasti, kun Lenni Hämeenaho napautti kiekon verkkoon Jan-Mikael Järvisen syötöstä.

Ilves ei kuitenkaan horjunut. Isäntien ylivoima tuotti toistamiseen tulosta, kun Matias Mäntykivi laukoi lukemiksi 3–1. Aika 27.52.

Ässät sai tärkeän kavennuksen kolmannen erän alkuun (42.31), kun Hämeenaho naulasi illan toisen osumansa.

Ottelun loppuhetkille saatiin draamaa, kun Ässät näytti jo iskeneen 3–3-maalin. Kiekko oli kuitenkin yhä siniviivan päällä, kun maali liikkui pois paikoiltaan.

Ilveksen johto piti. Näin ollen puolivälieräsarja meni sen nimiin voitoin 4–1.

Isäntien illan avainhahmo oli kapteeni Eemeli Suomi, joka kasasi kokoon tehot 0+3.

Ilveksen välierävastustaja selviää myöhemmin. Tupsukorvien lisäksi välierissä pelaa varmuudella Tappara, joka kaatoi omassa puolivälieräsarjassaan KooKoon suoraan voitoin 4–0.

HIFK voi puolestaan varmistaa oman jatkopaikkansa maanantaina, kun se kohtaa Helsingissä Lukon. Pelicansin ja KalPan sarja ratkeaa tiistaina Lahdessa.