SM-liigan runkosarja saa huikean huipennuksen! Tässä ovat päätöskierroksen isot panokset ja potentiaaliset skenaariot

Mitä jos kertaa tuhat: Tässä on Liigan päätöskierroksen panoksien ja skenaarioiden kirjo 8:12
Mitä jos kertaa tuhat: Tässä on Liigan päätöskierroksen panoksien ja skenaarioiden kirjo

Jääkiekon SM-liigan runkosarja huipentuu tänään tiistaina, kun ohjelmassa on vihoviimeinen kierros. Panoksia riittää, sillä pelissä on muun muassa runkosarjan ykkössija. Alemman pudotuspeliviivan kohdalla käydään vielä kova taisto viimeisestä pleijaripaikasta.

SM-liigan runkosarjan voitto on kolmen kauppa. Ykköseksi yltää joko Tappara, Ilves tai Jukurit.

Aloitetaan kärkitaistosta.

Tappara (pisteitä 112, pistekeskiarvo 1,898)

Tappara on runkosarjan ykkönen, mikäli se voittaa tänään Ässät.

Jos Tappara häviää varsinaisella peliajalla Ässille, Ilves voi ohittaa sen voittamalla Sportin. Tällöin myös Jukurit voi ohittaa Tapparan, mikäli se voittaa Lukon varsinaisella peliajalla.

Mikäli Tappara häviää jatkoajalla Ässille, Ilves on runkosarjan ykkönen, mikäli se kaataa Sportin varsinaisella peliajalla.

Ilves (pisteitä 111, pistekeskiarvo 1,881)

Ilves voittaa siis runkosarjan, mikäli se ottaa viimeisellä kierroksella kaksi pistettä enemmän kuin Tappara.

Jos Jukurit ottaa pisteen enemmän kuin Ilves, se nousee Ilveksen edelle.

Jukurit (pisteitä 110, pistekeskiarvo 1,864)

Jukurit voittaa runkosarjan skenaariossa, jossa se kaataa Lukon varsinaisella peliajalla, ja samalla Tappara saa enintään pisteen Ässiä vastaan, ja Ilves maksimissaan kaksi pistettä Sportilta.

Kotietutaistelu

Kärkikolmikon takana seuraava mittelö käydään puolivälierien viimeisestä kotietupaikasta. Siitä taistelevat vielä TPS ja HIFK.

TPS (pisteitä 99, pistekeskiarvo 1,678)

TPS on runkosarjassa neljäs, mikäli se voittaa SaiPan joko varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla. Mikäli se häviää SaiPalle, IFK nousee neljänneksi. TPS ei voi pudota viidettä sijaa alemmaksi.

HIFK (pisteitä 99, pistekeskiarvo 1,678)

HIFK pitää nelospaikkansa, mikäli TPS kärsii tappion Lappeenrannassa. Myöskään IFK ei voi tipahtaa viidettä sijaa alemmas.

Mitä jos kertaa tuhat

Sitten siirrytään todelliseen skenaariomyllyyn. Runkosarjan sijojen 5.–10. kohtalo on vielä pahasti auki.

HPK (pisteitä 95, pistekeskiarvo 1,610)

HPK:n tilanne on vielä pahasti auki. KooKoo voi ohittaa HPK:n, mikäli se ottaa viimeisestä ottelustaan pisteen enemmän kuin mitä HPK nappaa Pelicansilta. HPK voi jäädä Lukon taakse, mikäli Lukko voittaa varsinaisella peliajalla Jukurit ja HPK häviää varsinaisella peliajalla Pelicansille.

HPK voi myös jäädä Kärppien taakse, mikäli se häviää varsinaisella peliajalla Pelicansille ja Kärpät voittaa varsinaisella peliajalla KooKoon.

KooKoo (pisteitä 94, pistekeskiarvo 1,593)

KooKoo voi vielä nousta suoralle pudotuspelipaikalle, mikäli se voittaa Kärpät ja saa pisteen enemmän mitä HPK saa Pelicansilta. Mikäli KooKoo voittaa Kärpät, Lukko ei voi enää ohittaa sitä.

KooKoolle riittää myös piste, jotta se pystyy pitämään Kärpät takanaan. Jatkoaikatappiolla Lukko voi kuitenkin nousta vielä KooKoon edelle. Mikäli HPK häviää varsinaisella peliajalla Pelicansille ja KooKoo ottaa yhden pisteen, KooKoo nousee HPK:n edelle.

Mikäli KooKoo häviää varsinaisella peliajalla Kärpille, Kärpät ohittaa sen. Sen lisäksi Lukko kömpii sen edelle millä tahansa voitolla.

Lukko (pisteitä 89, pistekeskiarvo 1,561)

Lukko voi yltää kuuden joukkoon vain, jos se voittaa Jukurit varsinaisella peliajalla. Kahden pisteen voitolla se jää joka tapauksessa HPK:n taakse. Lukko voi tipahtaa pahimmillaan sijalle kymmenen, mikäli Kärpät voittaa KooKoon ja Pelicans voittaa HPK:n. Tällöin ne molemmat ohittavat Lukon.

Lukko ohittaa KooKoon, mikäli se ottaa kaksi pistettä enemmän kuin KooKoo. HPK:n se ohittaa vain, jos se ottaa suoran voiton Jukureista ja HPK häviää Pelicansille varsinaisella peliajalla.

Lukko tipahtaa Kärppien taakse, mikäli Kärpät ottaa yhdenkin pisteen enemmän kuin Lukko.

Kärpät (pisteitä 92, pistekeskiarvo 1,559)

Kärpät voi nousta vielä kuuden joukkoon, mikäli se kaataa varsinaisella peliajalla KooKoon, HPK häviää varsinaisella peliajalla Pelicansille ja Lukko saa pisteen vähemmän kuin se. Kahden pisteen voitolla Kärpät jää joka tapauksessa HPK:n ja KooKoon taakse, ollen maksimissaan kahdeksas.

Jatkoaikatappiolla Kärpät voi tipahtaa sijalle kymmenen, mikäli Pelicans ottaa varsinaisella peliajalla voiton HPK:sta ja jos Lukko ottaa yhdenkin pisteen Jukureilta.

Suoralla tappiolla Kärpät on maksimissaan yhdeksäs. Tuolloin Pelicans ohittaa sen, mikäli se voittaa HPK:n.

Pelicans (pisteitä 90, pistekeskiarvo 1,525)

Pelicans varmistaa pudotuspelipaikkansa, mikäli se ottaa yhdenkin pisteen HPK:lta. Paikka varmistuu myös, mikäli KalPan ja JYPin ottelu etenee jatkoajalle.

Pelicans voi vielä nousta sijalle kahdeksan, mikäli Lukko häviää varsinaisella peliajalla Jukureille ja Kärpät häviää joko varsinaisella tai jatkoajalla KooKoolle.

Mikäli Pelicans voittaa jatkoajalla HPK:n ja Kärpät häviää varsinaisella peliajalla KooKoolle, Pelicans nousee sijalle yhdeksän.

KalPa (pisteitä 88, pistekeskiarvo 1,492)

KalPan kohdalla tilanne on hyvin yksinkertainen. Sen on pakko voittaa JYP kotonaan varsinaisella peliajalla, mikäli se mielii vielä pudotuspeleihin. Samaan aikaan Pelicansin pitää hävitä varsinaisella peliajalla HPK:lle.

Muussa tapauksessa KalPan kausi päättyy tänään tiistaina.

Juttua muokattu 22.3. kello14.05. Korjattu kaava, jolla Jukurit nousisi runkosarjan voittajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat