SM-liigan pomo paljastaa villin vaihtoehdon siltä varalta, että kausi venyy MM-kisojen päälle: "Yritämme järjestää"

Jääkiekon SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoi MTV Urheilun haastattelussa, että kuluva kausi pitäisi olla pelattu viimeistään juhannukseen mennessä. 

SM-liigan toimistolla ei levätä, vaikka pelit ovat koronatauolla. Selvityksessä on ajankohta, milloin pelit voisivat alkaa uudelleen. 

Jos aloittaminen venyy, se vaikuttaa sarjan loppumisajankohtaan. 

– Oletuksena on, että sarja jatkuu pitkään toukokuulle, mutta tavoitteena on, että pelit olisi pelattu viimeistään juhannukseen mennessä, SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoi MTV Urheilulle. 

MM-kisat alkavat nykytiedon perustella 21. toukokuuta Valko-Venäjällä ja Latviassa. Tilanne menee kinkkiseksi, jos SM-liigassa vielä pelaavan pelaajan pitäisi olla mukana MM-kisoissa. 

– SM-liigan mestari pitäisi olla selvillä MM-kisojen alkuun mennessä. Jos SM-liigaa pelataan vielä MM-kisojen aikana, yritämme järjestää niin, ettei pelejä olisi samaan aikaan kuin maajoukkueella. 

SM-liigan aloitus jopa ensi vuoden puolelle?

SM-liigan 450 ottelusta on pelattu nyt 138. Kaikkiaan 56 ottelua odottaa uutta pelipäivää, joten töitä on luvassa. 

Hiltunen huomauttaa, että on olemassa riskin aloittamisen venymisestä ensi vuoden puolelle. 

– Työstämme ohjelmaa toimiston ja seurojen kanssa. Olemme kuitenkin koko ajan keskusteluissa viranomaisten kanssa. Parin viikon sisällä olemme viisaampia. 

Lue myös:

    Uusimmat