Slovakiakin kaatoi Ruotsin

Slovakia kukisti Ruotsin jääkiekon Baltika-turnauksen ottelussa maalein 3-1. Ruotsi jäi turnauksen jumboksi saatuaan neljästä pelistä kasaan vain yhden pisteen.

Ruotsi johti kahden erän jälkeen Rhodinin maalilla 1-0. Slovakia tuli tasoihin päätöserän puolivälin taituttua maalintekijänä Hanzal. Ottelu näytti jo päättyvät tasatulokseen, mutta Slovakia iski kahdesti viimeisellä minuutilla. Ensin Pavlikovski laukoi slovakit johtoon ja kaksi sekuntia ennen loppua Hlinka kaunisteli numerot 3-1:een laittamalla kiekon tyhjään Ruotsin maaliin.

Suomi pelaa turnausvoitosta lauantaina Tshekkiä vastaan. Launtaina iskevät yhteen myös Slovakia ja Venäjä. Päätöspäivä sunnuntai pitää sisällään vain yhden ottelun, jossa kohtaavat Tshekki ja Venäjä. Jos Leijonat kaataa Tshekin, turnausvoitto on selvä. Tshekki tarvitsee otteluista Suomea ja Venäjää vastaan vähintään neljä pistettä pystyäkseen uhkaamaan Leijonien kautta aikojen ensimmäistä Moskovan-turnauksen voittoa.

Baltika-turnauksen tilanne:

Slovakia- Ruotsi 3-1 (0-0, 0-1, 3-0)

Suomi 3 3 0 0 0 8-2 9 Tshekki 2 1 1 0 0 8-2 5 Venäjä 2 1 0 0 1 4-3 3 Slovakia 3 1 0 0 2 5-9 3 Ruotsi 4 0 0 1 3 2-9 1