Skypen perustaja ylisti Supercelliä: Mahtava menestystarina

Helsingissä käynnissä olevan Slush-startup-tapahtuman yksi odotetuimmista hetkistä koettiin, kun suomalaisen peliyhtiö Supercellin johtaja Ilkka Paananen astui keskustelemaan lavalle yhdessä Skypen perustajan Niklas Zennströmin kanssa.

Paanasen kasvot ovat tulleet monelle tunnetuksi hiljattain Japaniin tehdyn jättiluokan kaupan myötä.  

Zennström on Skypen perustajajäsen ja nykyään hän johtaa teknologiayhtiöihin sijoituksia tekevää Atomicoa. Atomico on ollut sijoittamassa rahaa mm. Supercelliin ja peliyhtiö Rovioon.

"Mahtava menestystarina"

Zennström kehui Supercelliä mahtavaksi menestystarinaksi.

- En ole nähnyt toista yhtiötä, joka olisi kasvanut noin nopeasti, Zennström hämmästeli.

Hän myös ylisti Paanasta suureksi yrittäjäksi ja roolimalliksi. 

Paananen totesi, että Suomessa on parhaillaan jotain erityistä meneillään pelirintamalla.

- Täällä on paljon teknologista lahjakkuutta. Pelit saa julkistettua helposti maailmanlaajuisesti muutaman sovelluskaupan välityksellä.

Paananen painotti, että Suomi ei voi olla riippuvainen vain yhdestä yrityksestä. Tästä Nokian tapaus on ollut hyvä esimerkki.

"Suomella ja Japanilla samankaltaisuutta"

Hiljattain julkistetusta Supercellin Japanin-kaupasta Paanen totesi, että kaupat päätettiin tehdä, sillä Supercell halusi toimintaan pitkän tähtäimen ajattelua ja vakaan kumppanin.

Zennström totesi kiinnittäneensä huomiota siihen, että Suomen ja Japanin kulttuureissa on samankaltaisuutta. Eräs piirre on tietynlainen nöyrä asenne.  

Onko vaarana muuttuminen ylimieliseksi?

Zennström sanoi ihailevansa myös Supercellin organisaatiorakennetta, josta on pyritty poistamaan turha byrokratia.

- Tiimimme koostuvat pienistä itsenäisistä soluista. Näin saamme karsittua turhaa hallinnointia. Samalla työnteko saadaan hauskemmaksi tällä tavalla, kertoi Paananen

Zennström tiedusteli, että mikä on Supercellin organisaatiomallin säilyttämisessä haastavinta.

-Haluamme pitää yrityksen mahdollisimman pienenä. Haluamme, että Supercell on paras mahdollinen paikka työntekijöille, vastasi Paananen.

Zennström pohti, että onko menestyksen vaarana se, että yhtiössä muututaan ylimielisiksi. Hän sanoi huomanneensa Skypen tapauksessa, että joissakin tapauksissa ylpeys nosti päätään liiallisesti.

-Supercell epäonnistui alussa monta kertaa ja uskon, että tämä auttaa pitämään jalat maassa, totesi PaananenLue myös:

    Uusimmat