Mainos

Skotlannin parlamentti hätäkokoustaa brexitin takia – valmistelee jo uutta kansanäänestystä

Skotlannin parlamentin on määrä kokoontua tänään hätäkokoukseen Britannian EU-eropäätöksen takia.

Skotlannin pääministeri, kansallispuolueen johtaja Nicola Sturgeon kertoi eilen, että Skotlannin hallitus ryhtyy valmistelemaan lainsäädäntöä, joka mahdollistaisi uuden kansanäänestyksen Skotlannin itsenäisyydestä. Toinen äänestys on Sturgeonin mukaan todennäköinen.

Itsenäisyysäänestystä ei voida järjestää ilman Britannian hallituksen hyväksyntää. Pääministeri David Cameron on sanonut aiemmin, että lupaa tuskin annetaan lähiaikoina. Sturgeonin mielestä hallituksen olisi kuitenkin pakko taipua, jos Skotlannin parlamentti äänestää kansanäänestyksen puolesta. 

Guardianin mukaan Skotlannin kansallispuolue kertoo saaneensa valtavasti sähköposteja niiltä, jotka äänestivät Skotlannin itsenäistymistä vastaan toissa vuonna. He sanovat nyt kannattavansa kuningaskunnasta irrottautumista. Syyskuussa 2014 itsenäistymistä vastaan äänesti 55 prosenttia. 

Lisäksi Pohjois-Irlannissa tasavaltalainen Sinn Fein -puolue on vaatinut äänestystä alueen yhdistämisestä EU-Irlantiin. Pohjois-Irlanti äänesti EU-jäsenyyden puolesta prosentein 56-44 ja Skotlanti prosentein 62-38.

14:40

2:58

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja