Mainos

Skanska kehittää ekotehokasta asumista ja kaupunkirakennetta

Tampereen Härmälänrannassa tutkitaan ekotehokkaan aluekehittämisen mahdollisuuksia kaupunkirakenteen tasolla. Tavoitteena on ottaa ympäristönäkökohdat huomioon niin rakennusten kuin koko alueenkin suunnittelussa ja toteutuksessa.

–Rakennukset ovat avainasemassa siirtymisessä vähäpäästöiseen yhteiskuntaan. Rakennusyhtiöiltä odotetaan asuntoja ja toimitiloja, joissa yhdistyvät vähäpäästöisyys, taloudellisuus, viihtyisyys ja terveellisyys, sanoo valtioneuvoston ilmastopoliittinen asiantuntija Oras Tynkkynen Skanskan Tampereella järjestämässä ympäristötehokkaan rakentamisen miniseminaarissa 11. maaliskuuta.

Skanska on mukana Tekesin Kestävä yhdyskunta -ohjelmaan kuuluvassa VTT:n EcoDrive-hankkeessa, joka tutkii mahdollisuuksia kehittää kokonaisten alueiden energiatehokkuutta ja parantaa rakennetun ympäristön laatua. Hankkeen tuloksia hyödynnetään muun muassa Tampereen Härmälänrannan toteutuksessa.

Kestävän kehityksen mukaista aluekehittämistä

Härmälänrannassa selvitetään lisäksi LEED for Neighborhood -kriteeristön soveltumista ekotehokkaan asuinympäristön suunnitteluun ja toteutukseen.

LEED for Neighborhoodin keskeisiä aluesuunnittelun arviointikriteerejä ovat muun muassa alueen sijainti ja saavutettavuus, rakentamisen tiiviys ja rakennusten sijoittelu, liikenneyhteydet sekä kevyen ja joukkoliikenteen mahdollisuudet, palvelurakenne ja palveluiden saavutettavuus, energia- ja vesihuollon ratkaisut, jätehuolto sekä ilmanlaadun vaikutukset alueen asukkaiden viihtyvyyteen.

– Härmälänrannassa EcoDrive-hankkeen ja LEED for Neighborhood-kriteeristön kautta pyrimme löytämään ja testaamaan työkaluja tulevaa kestävän kehityksen mukaista aluekehittämistä varten. Härmälänrannasta saatavien kokemusten perusteella voimme toteuttaa jatkossakin asuinalueita, joissa ekotehokkuus ja hyvän asumisen edellytykset on otettu huomioon entistä kokonaisvaltaisemmin aina maankäytön suunnittelusta ja kaavoitusvaiheesta lähtien, sanoo Skanska Kotien projektikehitysjohtaja Toni Tuomola.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.