Skansenin entisiltä eläintenhoitajilta kauhukertomuksia eläimien julmasta tappamisesta: Aurinkoisen puiston synkkä puoli

2:00
Video: Poliisi kirjasi viime vuonna noin tuhat eläinrikosta

Ruotsalaislehti Expressen on julkaissut laajan artikkelin liittyen Skansenin eläintarhaan. Artikkelissa entiset työntekijät kertovat useista eläimien julmista kuolemista, joissa eläimet ovat joutuneet kokemaan tuskaa ja stressiä.

Jutussa kerrotaan mm. kuinka eläintarhan susia jouduttiin lopettamaan jahtaamalla niitä ja lopuksi ampumalla, kun ne eivät olleet suostuneet syömään rauhoittavaa lääkettä sisältävää ruokaa. Pelokkaat sudet olivat juosseet jahdatuina katokseen, jonka katto oli nostettu ja sudet ammuttu.

Erään väitteen mukaan harjoittelija olisi ampunut eläintarhan porsaan. Eläin ehti kitua useiden minuuttien ajan huutaen, kunnes se onnistuttiin ampumaan kuoliaaksi.

Toisessa väitteessä kerrotaan, että tarhan lehmä oli päästetty synnyttämään ulos 20 asteen pakkaseen ja vasikka oli löydetty aamulla jäätyneenä.

Jutussa kerrotaan myös luonnosta pelastetusta hirvenvasasta, joka oli viety Skanseniin hoidettavaksi "suojaan pahuudelta". Myöhemmin selvisisikin, että hirvi oli päätetty tappaa.

Jutun mukaan useat Skansenin entiset työntekijät kokevat, että heidän mielipiteitään ei ole kuunteltu. Useiden eläintenhoitajien mukaan Skansenissa onkin vallinnut ”hiljaisuuden kulttuuri”. Skansenin toimitusjohtajan John Brattmyhrin mukaan tämä ei pidä paikkaansa. Hän kertoo samalla aikovansa selvittää asiat.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja