Mainos

SKAL: AKT sahaa omaa oksaansa

Suomen kuljetus ja logistiikan SKAL:n toimitusjohtaja Iiro Lehtosen mielestä appelsiinien loppuminen maitokaupasta on pieni murhe siihen verrattuna, millaista vahinkoa kuljetuslakolla saadaan aikaan Suomelle ja suomalaisille.

- Työtaistelu haittaa erityisen paljon vapaassa markkinataloudessa Suomen kilpailukykyä. Joka ikinen lisärasite, joka tulee, vie meiltä kilpailukykyä niin kaupalta, teollisuudelta kun meidän toimijoilta kuljetusyrittäjiltä. Ulkomaista kilpailua löytyy, Lehtonen toteaa huolestuneena MTV:n Huomenta Suomessa.

Lehtosen mukaan AKT on jo vauhdittanut lakkoon valmistautumista ahtauspuolella satamissa. Jos satamat sulkeutuvat ahtaajien lakon takia, suomalaiset tuskin kuljettavat tavaransa itse Venäjän kautta, vaan venäläiset kuljetusyritykset hoitaisivat kuljetukset, Lehtonen uskoo.

- Se on silloin ulkomaan kauppaa, ei Suomen sisäistä liikennettä ja siihen saa sitten vapaasti tulla kilpailemaan sillä kustannustasolla mikä kussakin maassa vallitsee. Kieltämättä venäläiset tällä hetkellä voittaa suomalaiset kustannustasollaan.

Lehtonen toteaa, että venäläiset tällä hetkellä voittavat kustannustasollaan suomalaiset.

- Näin ollen sekin liikenne on menossa muille, ja tästä päädytään siihen, että AKT taitaa sahata omiensa oksaa.

Katso SKAL:n toimitusjohtajan Iiro Lehtosen haastattelu (Huomenta Suomi 2.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.