SK: Stockmann ei maksa laskujaan, joten Lady Gagan suosima suomalainen hansikasvalmistaja on konkurssin partaalla: ”Se on kuppi nurin”

Koronaepidemia iski tavaratalo Stockmanniin – toimitusjohtaja kertoo, mitä yrityssaneeraus tarkoittaa yhtiölle 5:07
Koronaepidemia iski Stockmanniin – toimitusjohtaja kertoo, mitä yrityssaneeraus tarkoittaa yhtiölle.

Suomen Kuvalehti kertoo suomalaisen hansikasvalmistajan ja muiden muotialan yritysten joutuneen pulaan, sillä yrityssaneeraukseen ajautunut Stockmann ei maksa laskujaan.

90 vuotta hansikkaita valmistanutta Sausoa uhkaa konkurssi. Yrityksen mainoskasvona on toiminut muun muassa F1-legenda Michael Schumacher, ja videoillaan Sauson hansikkaisiin on sonnustautunut Lady Gaga.

– Se on kuppi nurin, summaa isoisänsä perustamaa yritystä johtava Sakari Sauso Suomen Kuvalehden mukaan.

Stockmann muodostaa Sauson liikevaihdosta noin puolet. Sauson mukaan toissavuoden myynti Stockmannissa oli 400 000 euroa, ennen sitä lähes miljoona euroa tilikautta kohti.

Huhtikuussa maksukyvyttömäksi ajautunut Stockmann päätyi yrityssaneeraukseen. Niin kauan kuin saneeraus on käynnissä, ei Stockmann laskuja maksa.

Maksamatta jäi Sauson mukaan noin 100 000 euron edestä saatavia.

Taustalla kavallus

Tapaus on vienyt Sauson konkurssin partaalle, sillä yritys oli ollut ongelmissa jo aiemmin. Rotkon reunalla tasapainoilu alkoi, kun Sauson Unkarin tehtaan johtaja kavalsi yritykseltä merkittävän summan rahaa.

Kavallus johti rahaongelmiin ja hankaluuksiin verottajan kanssa. Verovelat kuitenkin hoidettiin.

– Mutta puskuria emme ehtineet kerätä leudon talven vuoksi ja lopulta korona viimeisteli yhdessä Stockmannin kanssa katastrofin.

Nyt Sauso etsii investoijaa. Jos sitä ei löydy, loppuu toiminta Sakari Sauson mukaan jo kesän aikana.

Lue myös:

    Uusimmat