"Sitten tuli taas paskaa suuhun" – Lukas Hradecky muisteli Suomen kauhujen iltaa ja myönsi Huuhkajien epäselvän tulevaisuuden

Kapteeni Lukas Hradecky totesi Walesin kohdalla vääjäämättömän: "Se oli meidän turma" 0:47
Kapteeni Lukas Hradecky totesi Walesin kohdalla vääjäämättömän: "Se oli meidän turma"

Huono alku. Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecky tiivisti Walesilta saadun selkäsaunan ensikantaan kahteen sanaan. Oliko 1–4-tappio enemmän Walesin hyvyyttä vai Huuhkajien kehnoutta, sitä ei Hradecky osannut äkkiseltään arvioida.

Hradecky ei ollut haastattelun hetkellä ehtinyt vielä katsoa Walesin maaleja, mutta muistikuva painajaismaisesta alusta oli selkeä. 

– Aika neppailemalla he pääsivät läpi. Ripari meni vähän huonoon paikkaan, mutta ei sitä pystynyt hirveästi kontrolloimaan, Hradecky analysoi vain kahden peliminuutin jälkeen syntynyttä kotijoukkueen maalia.

Suomi sai kapteeninsa mukaan Walesin avausmaalin jälkeen pelin haltuun – kuitenkin ilman, että Huuhkajien pelaaminen olisi ollut vastustajan kannalta erityisen vaarallista.

– Sitten tuli Walesin 2–0-maali, jonka jälkeen emme tietenkään luovuttaneet. Pääsimme 1–2-tilanteeseen ja puoliajalla olimme täynnä uskoa, että tämä käännetään. Sitten tuli taas paskaa suuhun. Tilanne olisi siinä kohdassa vaatinut jo ison nousun, ja sen jälkeen Wales oli meitä enemmän pelin kontrollissa, viisi torjuntaa ottelussa kirjannut Hradecky kertasi vaiheita.

Pettynyt Markku Kanerva osoitti Huuhkajien murskatappion kriittisiin hetkiin: "Tämä on kova niellä" 1:12
Pettynyt Markku Kanerva osoitti kivuliaan tappion kriittisiin hetkiin: "Tämä on kova niellä"

Suomi voitti ottelussa pallonhallinnan 59-41, mutta etenkin toisella jaksolla kyse oli näennäisyydestä, joka ei muodostanut Walesin rangaistusalueelle konkreettista uhkaa. Maalintekoyritykset kirjattiin Walesin eduksi 13-11.

– Emme löytäneet niitä tiloja, joissa me olemme vaarallisia. Emme saaneet Röballe (Robin Lod) palloja, joita hän olisi voinut kuljettaa linjaa kohti. Kokonaisvaltaisesti Wales oli vain parempi, se on myönnettävä.

– Emme löytäneet haluamiamme pelaajia. Glen (Kamara) oli aika vähän pallossa omaan makuuni. 

Hradeckysta tuntui ottelun jälkeen, että Suomen varastoon jäi resursseja.

– Meidän olisi pitänyt yrittää olla jollain tavalla vielä vaarallisempia. Paska maku. 

Jos mietitään tulevaisuutta, osaatko nostaa selkeitä teroitettavia asioita, joita kehittämällä Huuhkajien peli nousisi seuraavalle tasolle?

– Hyvä kysymys. En tiedä, mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Pitää muistaa, että tässä on kuitenkin kuusi-seitsemän vuotta pelattu yli materiaalimme tason. Siitä kiitos pelaajille, koutseille ja taustoille. Matka jatkuu, ja meidän täytyy parantaa. Ei saa jäädä junnaamaan samaan, luottaa liikaa sattumaan tai puolustamiseen. Kokonaisvaltaisesti pitää tulla paremmaksi. Näen, että tuolla on niin paljon potentiaalia: nuoria, lahjakkaita pelaajia ja kokeneita kettuja. Pitää löytää hyvä yhdistelmä, ehkä hienosäätää pelityyliä. Kohti uusia haasteita ja unelmia, Hradecky suuntasi. 

Lue myös:

    Uusimmat