Leivo sitruunainen, herkullinen rahkapiirakka tarjottavaksi vaikka pääsiäisen pyhinä tai koristele mieleiseksesi ja teemaan sopivaksi.
on rypsiöljyllä leivottu, pyöreän muotoinen laktoositon taikina, joka on helppo painella pyöreään vuokaan. Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta – tämä sopii erilaisten makeiden piirakoiden leivontaan. Suolaisten piirakoiden leivontaan löytyy vastaava tuote punaisella pakkauksella.
Tarvitaan:
1 pyöreä vuoka (halkaisija 25-28 cm)
Pohja:
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Kypsälle pohjalle:
1 dl vaniljamaitoa (maitoa + vaniljasokeria)
2-3 dl lemon curdia
1 greippi, pomelo tai 2 appelsiinia lohkoina
Täytevaahto:
2 valkuaista
0,5 dl tomusokeria
2 tlk sitruunarahkaa (400 g)
Koristeeksi:
0,5 dl pääsiäisrakeita
sitruunamelissanlehtiä
Ohjeet:
1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
