Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sitruunainen rahkapiirakka

Julkaistu 29.03.2012 12:33(Päivitetty 29.03.2012 12:55)

Leivo sitruunainen, herkullinen rahkapiirakka tarjottavaksi vaikka pääsiäisen pyhinä tai koristele mieleiseksesi ja teemaan sopivaksi.

on rypsiöljyllä leivottu, pyöreän muotoinen laktoositon taikina, joka on helppo painella pyöreään vuokaan. Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta – tämä sopii erilaisten makeiden piirakoiden leivontaan. Suolaisten piirakoiden leivontaan löytyy vastaava tuote punaisella pakkauksella.

Tarvitaan:

1 pyöreä vuoka (halkaisija 25-28 cm)

Pohja:

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Kypsälle pohjalle:

1 dl vaniljamaitoa (maitoa + vaniljasokeria)
2-3 dl lemon curdia
1 greippi, pomelo tai 2 appelsiinia lohkoina

Täytevaahto:

2 valkuaista
0,5 dl tomusokeria
2 tlk sitruunarahkaa (400 g)

Koristeeksi:

0,5 dl pääsiäisrakeita
sitruunamelissanlehtiä

Ohjeet:

1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

2. Valmista täytevaahto. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunarahka varovasti nostellen joukkoon.

3. Kostuta torttupohja vaniljaisella maidolla hyvin. Levitä päälle sitruunatahna, hedelmälohkot ja täytevaahto. Koristele pääsiäisrakein ja sitruunamelissanlehdin.

Vinkki: Voit tehdä myös muulloin kuin pääsiäisen aikaan, koristele silloin muilla nonparelleilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita