Sitkeä täysosumaton piina kasvatti lottobuumin – ennätyspottia pelattu viikkotolkulla puolitoista kertaa keskimääräistä enemmän, mutta potti ei silti kasva

2:00
Voiko lottovoittoaan todistaa, jos tosite on kadonnut?

Ennätyspotti 14,6 miljoonaa euroa on tällä viikolla tarjolla viidettä kertaa. Päävoittoa haetaan jo 12. kertaa.

– Joitakin 7–9 viikon jaksoja löytyy viime vuosilta. Näin pitkä aika on hyvin ainutlaatuista, kertoo Veikkauksen tiedottaja Riikka Hauhia.

Lottoaminen on nyt innokkaampaa kuin tavallisella kierroksella. Ennätyspottia on pelattu noin puolitoista kertaa enemmän kuin tavallisesti. Potti on kuitenkin jämähtänyt 14,6 miljoonaan jo viikolla 49.

Viimeisen 12 viikon aikana suurin voitettu summa on puoli miljoonaa euroa, joten Veikkauksen kirstuun on lapattu pelaajien rahaa melkoinen määrä.

Netissä pelaaminen helpottanut lunastuksia

Hauhian mukaan suuremmat voitot lunastetaan yleensä jo pian voiton jälkeen. Pienempien voittojen lunastuksessa menee toisinaan kauemmin.

– Välillä on yksittäisiä isoja lunastamattomia voittoja, mutta tällä hetkellä ei ole mitään etsintää päällä.

Netissä ja veikkauskortilla pelaamisen ansioista lottokuponki ei ole enää niin oleellinen, koska voitto tulee automaattisesti pelaajan veikkaustilille.

– Aiemmin oli paljon tarinoita kuponkien mystisistä katoamisista. Nykyään enää harvemmin kuulee ”koira söi kuponkini” -tyyppisiä juttuja, Hauhia kertoo.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja