Sisustuslahjat kesän juhlijoille

Kodin kesäjuhlat lähestyvät ja mielessä pyörii erilaisia lahjaideoita. Aina ei valitseminen ole yksinkertaista, mutta tärkeitä ovat ne ajatukset ja tunteet, joita haluaa lahjallaan viestittää.

Sisustustuotteilla kotiin saa uutta ilmettä ja kauniita yksityiskohtia. Design-esineissä kiinnostava muotoilu ilahduttaa silmää ja mieltä. Persoonallinen lahja myös inspiroi arkea.

Mitä ostaa ihmiselle, jolla on ehkä jo kaikkea? Vinkkejä lahjan hankintaan antavat harrastukset ja mielenkiinnon kohteet. Juhlijaa ilahduttavat kenties ekologiset valinnat, elämykset ja hemmottelu.

Keräilijän helmet

Sisustustuotteita voi myös kerätä vähitellen. Lahjavinkki läheisille auttaa juhlan sankaria tai hääparia tavoittelemaan toivomaansa sarjaa. Astioiden ja koristeiden lisäksi voi antaa lahjaksi esimerkiksi hopeisia aterimia.

Hauska lahjavinkki on myös kuukausilusikka. Jokaiselle kuukaudelle on oma kukka-aiheensa, joka näkyy lusikan koristeessa. Toukokuussa on Krassi, kesäkuussa Leijonankita, heinäkuussa Sinikello ja elokuussa Ruiskaunokki. Vähitellen kotiin karttuu joukko puutarha-aiheisia arvoesineitä.

Yksittäinen lusikka kaiverruksineen voi olla myös oman merkkipäivän nimikkokukka. Esimerkiksi kummi- tai rippilapselle kerätystä sarjasta on paljon iloa hänen omassa kodissaan.

Ylioppilasjuhlat ovat tärkeä hetki nuoren elämässä. Se merkitsee yhden opiskeluvaiheen päättymista, mutta samalla jonkin uuden alkua. Lahjakortit ja raha ilahduttavat toki juhlan sankaria, mutta teeman mukainen lahja jää muistuttamaan yhdestä elämän kohokohdasta.

Kultakeramiikan kevään ja kesän mukit ovat myynnissä tehtaanmyymälöissä ja verkkokaupassa. Katja Saarion suunnittelema Ylioppilas-muki on tunnelmallinen lahja kevään juhlijalle.

Pieniä aarteita

Vitriini on Iittalan uusi kokoelma, jonka avulla voi säilyttää tärkeitä esineitä. Rasia on kaunis koriste, johon sopivat esimerkiksi korvakorut, riipukset, avaimet, kalvosinnapit ja pienet asusteet.

Vitriini-sarjan on suunnitellut lasitaiteilija Anu Penttinen, joka tunnetaan Iittalan lintumuotoilijana ja taidokkaana värinkäyttäjänä. Vitriinit ovat näyttäviä yksin, mutta vahvimmillaan yhdessä, jolloin ne muodostavat värikkään kotigallerian. Päämateriaalina on lasi, jonka kanssa on yhdistetty myös puuta ja

metallia.

Iittalan Piilo tarjoaa suojaisan paikan pienille aarteille. Kauniin pyöreän muodon sisältä löytyy suojaisa paikka esimerkiksi sormukselle. Piilon on suunnitellut italialainen taiteilija ja korusuunnittelija Giorgio Vigna. Häntä inspiroivat erityisesti merenrannan kivet, joita aallot ovat vuosituhansia hioneet pyöreiksi.

Sarjassa on neljä erikokoista esinettä, jotka kaikki sopivat toinen toistensa sisään. Pienimpien Piilojen sisus on päällystetty huovalla, joka suojaa pehmeästi aarteita. Värivaihtoehdot ovat alumiini ja musta. Kokoelmaan kuuluu myös hopeinen amuletti.

Lumoavat tekstiilit

Ylelliset tekstiilit miellyttävät kaikenikäisiä sisustajia. Koristeellisilla tyynyillä, lakanoilla ja peitteillä saa rakennettua yhtenäisen kokonaisuuden. Lennol Oy tuo maahan Kylie Minoguen suunnittelemaa Kylie At Home -mallistoa.

Ylellisissä liinavaatesarjoissa kimaltelevat pitsit, organzat ja satiinit. Koristetyynyt ovat yhdisteltävissä myös muihin Lennol-tuotteisiin. Malliston päiväpeitteet jättävät kauniit liinavaatteet näkyviin.

Esineiden kiehtovat tarinat

Aalto-maljakko on yksi suomalaisen lasitaiteen symboleista. Alvar Aallon suunnittelema tuote on aina yhtä moderni, sillä omistajalla on vapaus toteuttaa mielikuvitustaan esineen käytössä. Maljakoiden laajaa värimallistoa täydentävät aaltoilevat kynttilälyhdyt, jotka luovat tunnelmaa yksittäin tai ryhmissä.

Toivelahja voi olla myös huonekalu, jonka suo itselleen ansaituksi palkinnoksi. Prince on alun perin suunniteltu kilpailuun, jossa tehtävänä oli luoda tuoli Tanskan kruununprinssille. Pehmeä isuinosa toimii vastakohtana teräksiselle jalustalle. Tuolin valmistamisessa on käytetty esimerkiksi vesi- ja laserleikkausta.

Prince-tuolista on tullut menestystuote, joka on myös osana New Yorkin modernin taiteen museon kokoelmaa. Materiaaleina on käytetty neopreenikumia, huopaa sekä jauhemaalattua terästä. Valmistaja on Hay, suunnittelijanaan Louise Campbell.

Inspiraatiota luonnosta

Kauniissa tuotteessa yhdistyvät ajattomuus, laatu, puhtaus ja kestävyys. Oivalluksen ilo tulee meille läheisestä luonnosta siten, että pintaa tekee mieli koskettaa. Tuohi-tuoteperheen suunnittelu on saanut innoituksensa käyttöesineiden pitkästä perinteestä, joka on tuotu tähän päivään.

Lopputuloksena on kaunis esine, joka sopii niin käyttö- kuin sisustusesineeksi. Vadin runko on muotoonpuristettua vaneria, jonka päälle on laminoitu ohut tuohikerros. Valmistaja on Showroom Finland, ja tuotteen on suunnitellut Tapio Anttila.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Iittala, Hay / Finnish Design Shop, Kulta- ja Kelloliike Merja / Kultakeskus, Lennol, Showroom Finland /Huippu Design, Kultakeramiikka

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja