Mainos

Sisusta syksyn väreillä

Tämän syksyn sisustusväreissä nähdään hillityn harmaan rinnalla paljon sinistä sekä hehkuvia keltaisen, punaisen ja luumun sävyjä, jotka vievät ajatukset kaupungin sykkeestä viljapelloille ja marjametsän siimekseen.

Harmaan ja grafiitin sävyt pysyvät tänä syksynä valkoisen rinnalla sisustuksen perusväreinä. Ne tuovat kotiin rauhallisen tunnelman, joka antaa tilaa myös uusilla väreillä leikittelylle.

Illan varjoja ja tummaa hehkua

Harmaaseen yhdistyvät luontevasti hämärien kujien ja illan varjojen innoittamat tummanpunainen, luumu ja syvänsininen, jotka ovatkin syksyn tummista väreistä trendikkäimmät. Syvien värien hehku pääsee edukseen laadukkaissa tekstiileissä, ja esimerkiksi tummasävyiset satiiniverhot tai päiväpeitteet tuovat kotiin ylellisyyden tuntua.

Strukturoidut pinnat, kuten kohokuvioiset tapetit, ovat niin ikään tummasävyisinä parhaimmillaan – mutta säästeliäästi käytettyinä, jottei muhkean tapetin ja voimakkaan värin yhdistelmä ime liikaa ilmavuutta tilasta.

Metsäisiä sävyjä

Kauden tummat sävyt ovat osin viileitä, mutta edes siniset eivät silti liian kovia sopiakseen yhteen syksyn pehmeämpien värien kanssa. Myös metsäistä vihreää ja ruskeaa nähdään syksyn trendeissä edelleen paljon.

Metsän värit ryhdittävät muuten vaaleaa sisustusta. Finlaysonin uutuuksiin kuuluva Puistomuumi-kuosi leikittelee raikkailla vihreillä ja luonnonläheisellä keltaisella. Kuosi sopii yhtä hyvin lastenhuoneeseen kuin aikuistenkin iloksi.

Helmiäistä ja aurinkoista keltaista

Tämän syksyn vaaleat sisustusvärit ovat kalpeita ja keveitä. Helmiäissävyt sopivat hyvin toistensa kanssa rinnakkain: kokeile esimerkiksi puhtaanvalkeaa yhdessä hempeän roosan tai haalean beigen kanssa. Vaaleiden huoneiden ystävä saa vaihtelua sisustukseensa myös yhdistelemällä saman värin helmiäissävyjä ja mattapintaa. Näin syntyy veikeitä yksityiskohtia, mutta tilan perusolemus pysyy silti rauhallisena. Lämmin punainen tai pehmeä sahrami soveltuvat vaalean huoneen ryhdittäjiksi ja viimeistelevät kokonaisuuden.

Keltaisen monet sävyt sahramista ja okrasta aina kirpeään sitruunaan löytyvät vahvasti edustettuina syksyn värikartoilta. Parhaimmillaan keltainen on aksenttivärinä muutoin neutraalimmilla väreillä sisustetussa tilassa. Keltaiset tyynyt, verhot, lamput ja muut yksityiskohdat sopivat etenkin retrohenkiseen kotiin. Rohkea sisustaja ilottelee tänä syksynä yhdistämällä kirkkaankeltaisen voimakkaan sinisten ja punaisten sävyjen kanssa.

Levollinen harmaa

Levollinen harmaa ei välttämättä kaipaa laveaa väriskaalaa ympärilleen, vaan tilaan saa syvyyttä graafisin keinoin. Syksyn sisustuskuoseissa on aiempaan tapaan paljon mustavalkeita printtikuvioita, jotka sopivat erinomaisesti harmaan huoneen yksityiskohdiksi. Printtien aihemaailma on usein haettu luonnosta.

Marimekon syksy

Marimekon kauden malleissa nähdään ruskean sävyjä ja syksyn sadosta poimittua värimaailmaa: muun muassa Eija Hirven ja Aino-Maija Metsolan kuoseissa hallitsevat marjojen, syysmaisemien ja metsäsienten sävyt.

Syksyn printeistä löytyy myös runsaasti keltaista, esimerkiksi Kristina Isolan neidonhiuspuun inspiroimat Ginkgo- ja Biloba-kankaat tuovat raikkaita värejä kotiin. Graafisempaa linjaa uutuuksissa edustavat Iiro A. Ahokkaan ja Harri Koskisen viivasommitelmat.

Teksti: Riikka Krenn / Mediafocus

Kuvat: Asko, Finlayson, Marimekko

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.