Mainos

Sisu Auto solmi jättikaupan puolustusvoimien kanssa

Sisu Auton Karjaan tehdas toimittaa puolustusvoimille 71 erikoisvarustettua maastokuorma-autoa. Kaupan arvo on noin 80 miljoonaa markkaa ja se sisältä autojen lisäksi varaosapalvelun sekä käyttökoulutuksen.

Kaupan kohteena olevat monitoimiautot kuuluvat Sisun uuteen Off Road -mallisarjaan. Sen ensimmäinen prototyyppi esiteltiin tänään Turun Kuljetuspalvelu 98 -messuilla. Kolmiakselinen ja 6-pyörävetoinen auto on suunniteltu ensisijaisesti kenttätykistön kuljetustarpeisiin. Vaikeimpiin maasto-oloihin suunnitellulle monitoimiautolle uskotaan löytyvän käyttöä myös siviilielämästä. Auto esitellään kansainväliselle ostajakunnalle kesäkuussa Pariisissa sotilasajoneuvoja ja puolustusvälineitä esittelevässä näyttelyssä.

Sisu Auton toimitusjohtajan Pekka E. Ojasen mukaan uuden mallisarjan ottaminen tuotantoon vain kaksi vuotta edellisen malliston lanseerauksen jälkeen johtuu markkinoiden vaatimuksista.
-Kyseessä on täysin uusi automalli, mutta se perustuu koeteltuihin vakiokomponentteihin, Ojanen sanoo. Karjaan autotehtaan kannalta puolustusvoimien tilaus on erittäin merkittävä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.