Mainos

Sisäministeriö varoittaa Internetissä leviävistä epämääräisistä lottopeleistä

Mitä ilmeisemmin kyseessä ei ole laillisesti toimeenpantu rahapeli, vaan huijausyritys.

Internetin välityksellä levitetään epämääräisiä lottopelejä. Suomalaisiin sähköpostiosoitteisiin on tullut viestejä useista maista, esimerkiksi Hollannista ja Espanjasta.

Viesteissä kerrotaan, että kyseisen postin vastaanottaja on voittanut lotto- tai muissa peleissä huomattavia summia rahaa.

Voiton saaneita henkilöitä kehotetaan ottamaan yhteyttä viestissä mainittuun osoitteeseen ja maksamaan jokin rahasumma voiton siirtämiseksi tai maksamiseksi. Nämä voittoilmoitukset lähetetään, vaikka vastaanottaja ei ole osallistunut vastikkeellisesti peliin.

Sisäasiainministeriön arpajaishallinto kehottaa ihmisiä olemaan antamatta omia pankkitili- tai luottokorttitietojaan viesteissä mainituille yhteyshenkilöille.

Mitä ilmeisemmin kyseessä ei ole laillisesti toimeenpantu rahapeli, vaan aiemmin liikkeellä olleisiin nigerialaiskirjeisiin rinnastettavissa oleva huijausyritys. Esimerkiksi valtiollisilla rahapeliyhtiöllä ei ole mitään tekemistä näiden viestien kanssa.

Sisäministeriö korostaa erityisesti, että rahapelejä saa Suomessa toimeenpanna vain rahapeliyhteisö, joka on saanut valtioneuvostolta rahapeliluvan. Valtioneuvosto on antanut rahapeliluvat yksinoikeudella Oy Veikkaus Ab:lle, Fintoto Oy:lle ja Raha-automaattiyhdistykselle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.