Mainos

Sisäministeri Ohisalo: Huumeiden käytöstä ei pitäisi rangaista

0:28
Video: Ylen entinen uutisankkuri osallistui kannabisaloitteen markkinointiin erikoisella videolla.

Sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo otti keskiviikkona kantaa kansalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan rangaistavuuden poistamista kannabiksen käytöstä. Aloite on saavuttanut 50 000 allekirjoitusta ja etenee eduskuntaan.

Ohisalo kirjoittaa Facebook-sivullaan, että taistelu päihdeongelmia vastaan ei ole onnistunut nykyisillä keinoilla. Suomen huumausainepolitiikan suuntaa on hänen mielestään muutettava.

Ohisalo muistuttaa puolueensa linjasta, jonka mukaan laittomien päihteiden käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta ei pitäisi rangaista.

– On kansainvälistä näyttöä siitä, että rangaistavuuden poisto vähentää huumausaineisiin liittyviä ongelmia, koska käyttäjät uskaltavat hakeutua hoidon äärelle. Pelkkä riski rikosrekisterimerkinnän saamisesta voi pitää päihdeongelmaisen kaukana viranomaisista, ministeri kirjoittaa.

Hän lisää, että huumekaupan tulee olla jatkossakin rangaistavaa, ja huumekauppiaiden saattaminen oikeuden eteen ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunta ovat keskeisiä keinoja puuttua ongelmaan.

Samalla tarvitaan hänen mielestään viranomaisten vahvempaa yhteistyötä ja laadukasta sosiaali- ja nuorisotyötä, joka ehkäisee nuorten päätymisen päihteiden äärelle.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja