Mainos

Sisäministeri Mykkänen Ylellä: Isis-vankeina useita suomalaisia miehiä

Kiinni otettujen Isis-soturien joukossa on vankeina Lähi-idässä useita suomalaisia miehiä, kertoi sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) Ylen A-studiossa tiistaina.

– Suojelupoliisi (supo) on vahvistanut, että vankilassa on siellä useita suomalaisia miehiä. En kommentoi asiaa tarkemmin, mutta useita tapauksia on tiedossa. Heitä on mahdollisesti enemmän kuin kaksi, kuten supokin ilmoitti, Mykkänen sanoi.

Isis-taistelijoina olleiden suomalaisten mahdollisista tuomioista sisäministeri huomautti, että Suomi ei hyväksy kuolemantuomioita.

– Olisi hyvä, jos asiassa päästäisiin jonkinlaiseen kansainväliseen tuomioistuimeen.

Mykkänen korosti, että Isis-taistelijoiksi lähteneiden sekä heidän puolisojensa ja lapsiensa tilanne on niin viheliäinen vyyhti, "ettei ole ihme, että asiassa ei ole vielä tehty selkeitä ratkaisuja missään".

Syyriassa al-Holin Isis-leirillä on tiettävästi 44 suomalaista. Ylen leirillä haastattelemien suomalaisten mukaan joukossa on 11 äitiä ja 33 lasta. Isis-taistelijoiksi epäillyt miehet eivät ilmeisesti ole al-Holin kaltaisilla leireillä vaan erillisissä vankiloissa.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja