Mainos

Sisäministeri Mykkänen: "Viestin täytyy olla selvä – jos Suomessa syyllistyy naisen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, täältä joutuu pois"

9:05

Hallitus kokoontuu tänään tekemään tilannekatsausta ulkomaalaisten epäillyistä seksuaalirikoksista Oulussa ja Helsingissä. Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) kommentoi rikosepäilyjä aamun Huomenta Suomessa.

Vuodenvaihteessa voimaan tuli lakimuutos, jonka myötä törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottaminen on aiempaa helpompaa.

Hallitus on antanut myös esityksen turvapaikanhakijoiden uusintahakemusten väärinkäytön ehkäisemiseksi.

– Viestin täytyy olla selvä. Jos Suomessa syyllistyy naisen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, täältä joutuu pois.

"Kyllä näitä muutkin tekevät kuin ulkomaalaiset"

Mykkäsen mukaan turvapaikanhakujärjestelmä, joka perustuu siihen, että turvapaikanhakija saapuu itse rajan yli Suomeen, ei palvele kovin hyvin. Järjestelmä ei suosi naisia ja lapsia, vaan etenkin nuoria miehiä.

Sisäministerin mukaan kotiutumisenkin kannalta on keskeistä, että hallitsemattoman maahanmuuton sijasta Suomeen otetaan esimerkiksi kiintiöpakolaisia.

– Tietenkin on hyvin tärkeää, että niille, jotka muuttavat tänne mistä syystä tahansa, tehdään selväksi, että Suomessa naisen fyysinen koskemattomuus on pyhä, Mykkänen sanoo.

Mykkänen sanoo, että kolme neljäsosaa viime vuonna koko maassa tehdyistä seksuaalirikoksista oli Suomessa syntyneiden tekemiä.

– Kyllä näitä muutkin tekevät kuin ulkomaalaiset, Mykkänen muistuttaa.

Mykkänen: Seksuaalirikoksistakin pitäisi voida menettää kansalaisuus

Hallitus on antanut esityksen, jonka perusteella vakaviin maanpetos-, valtiopetos- tai terrorismirikoksiin syyllistynyt voisi menettää kansallisuutensa.

Mykkäsen mukaan tämä on oikeustajun mukaista.

– Nyt kyllä puhun sen puolesta, että myös ylitörkeissä seksuaalirikoksissa, siis aivan kohtuuttomissa Suomen perusarvojen loukkauksissa näin voisi tapahtua, Mykkänen toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja