Sisäministeri Kai Mykkänen Oulun raiskaustapauksesta: "Tyrmistyttävä teko – Täytyy tehdä selväksi Suomen pelisäännöt"

Oulun uhreja houkuteltu netissä 1:55

MTV Uutisten tietojen mukaan uhri on hieman yli 10-vuotias suomalaistyttö. Tytön epäillään joutuneen törkeiden rikosten uhriksi useiden kuukausien ajan epäiltyjen hallinnoimissa yksityisasunnoissa Oulun alueella.

– Tämä on tyrmistyttävä teko, ja tällaista ilmiötä ei missään nimessä pidä hyväksyä, sisäministeri Kai Mykkänen painottaa.

Ilmiöön tullaan puuttumaan lakimuutoksilla

Mykkäsen mukaan raiskausmäärät ovat kasvaneet viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja ilmiöön ollaan puuttumassa lainsäädännöllisesti.

– Meillä on parhaillaan tulossa lainsäädäntöön törkeä lapsen raiskaus. josta määrättäisiin aiempaa kovempia tuomioita. Se voisi soveltua tähänkin tapaukseen nykytietojen perusteella, Mykkänen toteaa.

Mykkäsen mukaan ilmiöön on reagoitu myös lakiesityksellä karkoitusten nopeuttamisesta.

– Tarvitaan lisää yhteiskunnallista keskustelua, miten voidaan puuttua törkeisiin henkilökohtaisen vapauden ja fyysisen koskemattomuuden loukkauksiin, etenkin lapsiin kohdistuviin.

"Kotoutuminen on tietysti epäonnistunut"

Oulun tapauksessa teoista epäillään ulkomaalaistaustaisia, pääasiassa 20–30-vuotiaita miehiä.

– Kun ulkomaankansalainen tällaiseen tekoon syyllistyy, kotoutuminen on tietysti epäonnistunut, Mykkänen tiivistää.

– Täytyy entisestään tehostaa toimia: jos toisessa kulttuurissa on toisentyyppinen suhtautuminen naisiin, täytyy tehdä selväksi Suomen pelisäännöt. Toisenlainen suhtautuminen ei voi vaikuttaa siihen, miten Suomessa toimitaan.

Lue myös:

    Uusimmat